Mad Max iz Osijeka već robijao zbog prijetnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mad Max s osječkih ulica, 80-godišnji Rovinjac Nikola Ivezić, koji je u utorak poslijepodne u Osijeku napravio dar-mar bježeći policijskim patrolama, ranije je već u nekoliko navrata gostovao na stranicama crne kronike. Naime, u prethodnim slučajevima uglavnom se radilo i prijetnjama, pa čak i onima smrću. Prva na udaru bila je Ivezićeva bivša supruga, ali i susjed.

Još prije osam i pol godina, preciznije u travnju 2004. Ivezić je na balkonska vrata kuće svoje šogorice u Ulici Laco Sercio u Rovinju pričvrstio bombu M-57. To je učinio jer se kod nje sklonila njegova bivša supruga, koja je bombu primijetila samo zahvaljujući svom oprezu jer ju je bivši suprug više puta napadao i zlostavljao. Za taj je slučaj Ivezić bio osuđen na rovinjskom sudu, gdje mu je bila izrečena bezuvjetna zatvorska kazna u trajanju od dvije godine.

No, samo mjesec dana nakon što je izašao iz zatvora, u srpnju 2006. godine tada 74-godišnji Ivezić ponovno je prijetio bivšoj supruzi, ali i susjedu. Ivezićeva bivša supruga je u kaznenoj prijavi koju je podnijela u srpnju 2006. navela da joj je Nikola od 11. do 13. srpnja prijetio ubojstvom, a ona ga je, u strahu da ne napravi nešto slično kao dvije godine ranije prijavila policiji. Zbog problema s očito incidentim vremešnim muškarcem, Ivezića je u ljeto 2006. prijavio i jedan susjed, kojem je Nikola ušao u dvorište i ušao u šaht za vodu, a kada ga je susjed upitao što radi, Ivezić mu je uputio prijetnje.

Nakon presude u vezi s bombom Ivezić je vezano za sudski proces koji je pokrenut za dva slučaja prijetnji iz 2006. zatražio izuzeće rovinjskog Općinskog suda i svih sudaca toga suda. Županijski sud u Puli slučaj je potom proslijedio pazinskom sudu, međutim proces protiv Ivezića za prijetnje bivšoj supruzi i susjedu od prije šest godina u međuvremenu su pali u zastaru, tako da za ta nedjela uopće nije sankcioniran.

U nezapamćenom incidentu prije tri dana u Osijeku Ivezić je zaradio čak devet prijava, među kojima su još dvije kaznene - ona zbog oštećenja policijskih automobila u koje se namjerno zabio, te druga zbog krivotvorenja isprava tj. nepripadajućih registracijskih oznaka na bijelom Mercedesu na kojem su bile tablice njemačkih oznaka.

Pored toga, u sumanutoj jurnjavi osječkim ulicama Ivezić je vozio u suprotnom smjeru, nakon čega je počeo "show" u kojem je za Ivezićevim Mercedesom jurišalo čak šest policijskih patrola! Uz vožnju u suprotnom smjeru, slijedi mu i optužni prijedlog zbog ilegalnog posjedovanja pištolja kojeg je imao kod sebe, zatim jer se zaustavio na znak policajca, zbog vožnje po biciklističkoj stazi, zbog činjenice da mu je vozačka dozvola istekla, a automobil je bio neregistriran i neosiguran, te zbog odbijanja alkotesta. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter