Macondo Ester Sardoz Barlessi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prepunoj velikoj dvorani Zajednice Talijana u Puli predstavljena je knjiga pripovijedaka pulske spisateljice Ester Sardoz Barlessi "Panorama ristretto", objavljena u izdanju rijeckog Edita.

"Rijec je o jednoj od najboljih autorica, pripovjedacica i pjesnikinja iz redova talijanske nacionalne zajednice, koja u ovoj knjizi donosi iznimno proživljene, osjecajne price ciji je lajtmotiv egzodus. Te se price mogu citati gotovo kao roman, reminiscencija na Pulu kakva je nekada bila. Dijelom su te njezine price i autobiografske što se tice intenziteta proživljenosti osjecaja i poznavanja slika i prilika u Puli koja više ne postoji", kazala je Elis Geromella Barbalich, koja je vrlo sugestivno kazivala o ovoj autorici i o njezinom stvaralackom opusu.

Geromella Barbalich je govorila i o tome kako Sardoz Barlessi obilježava profinjena ironija, zanimljiv pogled na dogadaje i ljude te sposobnost sažimanja povijesnih zbivanja u simbiozi s dogodovštinama malih, obicnih ljudi te da je Pula u djelima ove autorice poput Marquezova Maconda. Direktor Edita Silvio Forza, uz same rijeci pohvale za Barlessi i njezin rad, kazao je da uskoro planiraju objavljivanje još jedne knjige s radovima ove autorice. Ulomke iz njezine knjige citala je Anna Giugno, zadužena za kulturu u pulskom ZT-u.


Podijeli: Facebook Twiter