Mačak Major Tom odlučio ostati sa svojim Bojanom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem svibnja pisali smo o neobičnom prijateljstvu mladog Puljanina Bojana Župarića i uličnog mačka Major Toma, kako ga je Bojan nazvao i to po Davidu Bowieju. Mačak je dolazio u kvart kod srednje Ekonomske škole početkom godine, vjerojatno privučen mnogobrojnim ženskim macama koje tamo hrani jedna susjeda.

No, jednog ga je hladnog i kišnog zimskog dana Bojan počastio obrokom i ugodnim snom u toplini doma, da bi već za par dana to postao uobičajeni ritual. I prijateljstvo je rođeno. A dodatno se učvrstilo kada je Major Tom došao sa smrskanom nogom, vjerojatno od udarca kakvog vozila, te se Tom sklupčao Bojanu u krilu tražeći pomoć. I dobio ju je u veterinarskoj ambulanti za male životinje Benčić iz Pazina u vidu vrhunske operacije i kvalitetnog oporavka. Tijekom višestrukog zahvata, ugrađene su mu pločice i šipke u nogu, a potom je vraćen u Bojanov stan na mirovanje i oporavak. "Ne znam hoće li Major Tom ostati kod mene kada ozdravi. To je na njemu. U planu mi je da ga kastriram pa će se onda možda lakše odlučiti ostati kod mene. Ali ako se odluči vratiti na ulicu, ja ću ga pustiti", govorio nam je tada Bojan.

A ovih dana dobili smo i nastavak priče: "Evo da javim da je Major Tom odlučio živjeti kod mene u kući. Već desetak dana je van kaveza. Osjeća se dobro i jako je mazan i privržen. Stalno leži po meni i prati me po kući i dvorištu i konstantno nešto priča", rekao nam je Bojan, a nas oduševio ovim lijepim happy endom.

Tek za kraj, poželio je Bojan zahvaliti se za veliku pomoć i odlično obavljen posao veterinarskoj ambulanti Benčić u Pazinu, Veterinaru d.o.o. veterinarke Danijele Žgomba i Udruzi Ruka šapi za box, te donatorima i prijateljima koji su pomogli oko pokrivanja troškova za liječenje Toma.

- Tom sad prima vitaminske paste za jačanje imuniteta, a kad mi stigne povrat poreza onda vjerojatno ide i na kastraciju, rekao nam je Bojan. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter