«Mayan Queen» u Valdibori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ovoj iznimnoj nautickoj sezoni, koja je u Rovinju sa dvostruko više dolazaka nadmašila sva ocekivanja, Rovinjci i njihovi gosti su mogli uživati gledajuci na rivi jednu od najpoznatijih svjetskih jahti. «Mayan Queen», koja je ime dobila po kraljici drevne meksicke civilizacije Maya nije najveca, po dužini od 93 metra je 17. medu Top 100 svjetskih jahti, ali je po opremljenosti, sigurnosti i performansama na samom vrhu. Zaplovila je naime tek prošlog ljeta, ušavši u kriznim vremenima u Top 100 kao jedini new entry.

Poznato njemacko brodogradilište "Blohn&Voss" i arhitekt Tim Heywood su se pobrinuli izgraditi vrhunsku jahtu sa cetiri palube, koja je dobila najbolje ocjene specijaliziranih nautickih revija, koje je prate gdje god krene, pa ce i ovaj put Rovinj dobiti besplatnu promidžbu.

Vlasnik joj je meksicki milijarder Alberto Bailléres, koji je poslovnu karijeru poceo u rudarstvo, da bi se kasnije posvetimo modernijim biznisima stvorivši bogatstvo koje se procjenjuje na pet milijardi dolara. Bailléres je strastveni jedrilicar, a u zrelijim godinama prešao je na jahte, pa mu je ova cetvrta koja nosi isto ime, koje mu zbog svog znacenja za Meksiko vjerojatno donosi srecu u poslu i odmoru.


Podijeli: Facebook Twiter