My China Buffet na visokoj nozi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Michael i Christian Sieger doista su neumorni. Ovaj uspješni dizajnerski dvojac ponovno je u vrlo kratkom razdoblju od zadnje prezentacije nove kolekcije porculana Wunderkammer iz Fuerstenbergove manufakture predstavio složeni i prošireni sistem buffeta od vec postojecih porculanskih posuda i zdjela kolekcije My China, obogacen detaljima od orahovog drva i postolja od najkvalitetnijeg nirosta metala.

Šaljivom opaskom da se My China podiže na visoku nogu Siegeri su ponudili raznovrstan i nadasve vrlo maštovit nacin prezentiranja u kucanstvu ili visokoj gastronomiji, bilo to u postavi i prezentaciji rafiniranog open end dorucka, poslijepodnevnog caja uz patisserie ili sendvice, bio to vecernji domjenak u visokom stilu.

Tako raznovrsno osmišljen nacin prezentacije hrane daje dinamiku i živahnost inace staticnim i vec pomalo dosadnim konvencionalnim buffetima, dok multifunkcionalne posude i tableti, osim što su predvideni za vruca ili složena jela, sireve ili voce, mogu poslužiti kao menage za ulje i ocat ili marmelade, dipove, umake i dressinge, kao i postolja za mlijeko i šecer.



Prvo predstavljanje My China Buffeta javnosti Siegeri su odradili na nekonvencionalan nacin (što je i bila misao vodilja kod osmišljavanja proizvoda) u frankfurtskom restoranu Weinsinn (igra rijeci Wein - vino, Sinn - smisao, vinska (s)misao) gdje kuha mladi Andre Rickert, ucenik velikog, triju zvjezdicama ovjencanog Thomasa Buehnera (La Vie, Osnabrueck, Njemacka).

Nesvakidašnje, prefine i raznovrsne guste juhe poslužene u uskim malim porculanskim šalicama, mini bullette (polpetice) od nekoliko vrsta mesa s raznim chutneyjima i umacima, foie gras u šest raznovrsnih interpretacija, pinzimonio (sirovo povrce narezano na štapice) sa raznim dresinzima, pot au feu od teletine, mini krvavice s foie gras jabukom i krumpirom, tri puta karfiol i tirolski jelen u purple curry juiceu, mini baba u rumu na mlijecnom sladoledu, pjena od kolaca sa sirom i šljivom u casisu... i još podosta toga, da se pravi hedonist raspameti, bilo je akuratno i precizno složeno kao amuse gueule iliti amuse bouche, po jedan zalogaj na višim i nižim postoljima My China Buffeta, pravi domjenak u visokom stilu. Typisch Sieger...


Podijeli: Facebook Twiter