M. Borčić: Pomažem ljudima, ne trebam priznanje

Općinsko vijeće Sv. Nedelje (I. RADIĆ)
Općinsko vijeće Sv. Nedelje (I. RADIĆ)

Umirovljenica Marija Borčić iz Nedešćine, koju je tamošnji mjesni odbor predložio za godišnje općinsko priznanje za izvanredan humanitarni rad i promociju svoga kraja, odbila je kandidaturu iz, kako je navela u dopisu lokalnoj samoupravi, osobnih razloga. O tome je na sjednici odbora izvijestio predsjednik komisije za dodjelu priznanja Severino Franković.

- Uzeti nešto što ne zaslužujem, to je protiv mojih načela. Ništa specijalno nisam učinila da bi me se moralo nagrađivati - pomagala sam ljudima koliko sam mogla, a to je sastavni dio života, dobra volja. Dugo godina sam bila u Crvenom križu i Caritasu, ali u tim je organizacijama puno volontera koji zaslužuju neko priznanje. Ne mogu se izdvajati. Meni je dosta da me sugrađani pozdrave na ulici, ne treba mi diploma, izjavila nam je teta Marija, koja je mirovinu zaslužila radeći u administraciji labinskog Doma zdravlja.

Vijeće je jednoglasno amenovalo jedini preostali prijedlog, onaj šestoro zastupnika s Nezavisne liste načelnika Srećka Mohorovića- da se priznanje dodjeli pulskoj tvrtki Cesta, i to za, kako piše u obrazloženju, izvanredan doprinos izgradnji cestovne infrastrukture u općini.

Nagrada će biti uručena na svečanoj sjednici vijeća u povodu Dana općine 16. listopada. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter