My Bloody Valentine - album nakon 20 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni irski alternativni rock bend My Bloody Valentine potvrdio je glasine i poslije 22 godine diskografske stanke objavio je novi album u subotu navečer na svojoj internetskoj stranici, koja se odmah srušila zbog prevelika prometa, javljaju svjetski mediji.

Vođa benda Kevin Shields najavio je mogućnost novog albuma u razgovoru za časopis NME u studenome 2012. godine. Bez ikakvog marketinga, bend je na svojoj Facebook stranici u subotu objavio da će album naslovljen "MBV" biti objavljen tijekom večeri. Nakon objave stranica se srušila pod teretom navale fanova, piše u nedjelju Los Angeles Times.

My Bloody Valentine osnovan je 1983. u Dublinu. Bend je prvi album objavio četiri godine poslije, a drugi i dosad posljednji "Loveless" 1991. Na njemu se radilo dvije godine, izdavačku kuću je zamalo stajao bankrota, a bend je nakon njega postao neaktivan. Iako komercijalno nije bio uspješan, "Loveless" dobio sjajne kritike i ima gotovo kultni status. Mnogi kritičari smatraju da je odgovoran za pojavu novog stila u alternativnom rocku nazvanog "shoegaze".

Novi album "MBV" može se kupiti isključivo preko internetske stranice benda i sadrži devet pjesma, navodi NME. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter