Luster poput žarulje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednjih godina svjedoci smo nestajanja klasicnih rasvjetnih objekata, lampi i žarulja, a sve u ime ucinkovitije upotrebe energije. Više od pedeset godina žarulja je grijala naš dom, bila objekt i materijali umjetnickih djela, a i dan danas mnogi dizajneri i arhitekti odaju joj pocast u svojim djelima.

Jedan od tih primjera zasigurno je rasvjetni objekt nazvan Bulp. Rijec je o dizajnu što ga potpisuje tvrtka Lo Studio, a izgledom zapravo podsjeca na klasicnu žarulju. Rijec o visecem plasticnom lusteru u obliku klasicne žarulje.

Svjetlost dolazi iz halogene žarulje koja se nalazi u metalnoj kutiji i jedan je od boljih primjera kako eksperimentiranje s novim materijalima i raznim klasicnim formama obogacuje trendove rasvjete prostora.

Naravno, uz eksperimentiranje s novim materijalima i formama, danas se puno radi i na pronalasku takozvanih zelenih rješenja, odnosno pronalasku novih nacina rasvjete koje su energetski ucinkovitije i ekološki prihvatljivije. Primjer je LED tehnologija koja omogucava iznimno kreativna rješenja rasvjete interijera.


Podijeli: Facebook Twiter