Lupoglav: Zabavna strana matematike

(Foto: Marija  DOTLIĆ)
(Foto: Marija DOTLIĆ)

Lupoglavska Područna škola pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora uključila se, jedina na Pazinštini, u akciju Hrvatskog matematičkog društva Večer matematike, kojoj je cilj izgradnja pozitivnog stava prema matematici i poticanje učenika na nastavak matematičkog obrazovanja. Večer matematike u Lupoglavu okupila je osamdesetak sudionika, a uz učenike od prvog do osmog razreda ovoj su se akciji priključili i njihovi roditelji, braća i sestre.

Matematika je tako lupoglavskim osnovcima pokazala i svoju zabavnu stranu, pa su mnogi pitali učiteljicu Mariju Dotlić, koja je organizirala ovaj program, kada će se takvo što ponoviti.

Reagirali su i roditelji, najčešće pitanjem zašto takvih sadržaja nije bilo kada su oni išli u školu, a jedan se od roditelja učiteljici Dotlić zahvalio i mailom, napisavši uz ostalo: "Djeca su još pod dojmovima sinoćnjeg susreta Večer matematike. Uživali su u druženju i edukativnim igrama, a i nama roditeljima nije bilo naodmet da se opustimo s djecom u zajedničkoj igri te da se svi zajedno opušteno družimo…". (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter