LUP-ovci aktivni tijekom cijele godine

Radove je predstavilo 26 autora (V. HABEREITER)
Radove je predstavilo 26 autora (V. HABEREITER)

Brojni posjetitelji okupili su se sinoć na otvorenju završne izložbe Likovne udruge Poreč održanom u njihovoj galeriji u porečkom Klubu Galija. Radove je na izložbi predstavilo 26 autora, a čine ih uglavnom ulja na platnu, akrili, akvareli, instalacije i kombinirane tehnike.

Predsjednica LUP-a Ester Diklić na otvorenju je podsjetila kako je ovo treća godišnja izložba koju održavaju u vlastitom prostoru, koji i ugošćuje niz zajedničkih i samostalnih izložbi članova.

- Ovogodišnje skupne izložbe, kojih je uključujući ovu do sada bilo šest, bile su u povodu 8. ožujka, izložba "Cvijeće" za Cvjetni vikend, dvije skupne izložbe polaznika likovne radionice Eugena Varzića, te izložba "Mediteran" u okviru Zlatne sopele. Što se pak samostalnih izložbi naših članova tiče, ostvareno ih je pet -  Kristine Jordan, Slavice Ezgeta, Renate Šebalj, Petra Zankija i Vesne Paladin, rekla je Diklić.

Udruga trenutno broji 59 aktivnih članova, likovnih stvaratelja svih stupnjeva obrazovanja, uzrasta i zanimanja. LUP-ovci su poznati i kao veliki humanitarci jer već tradicionalno, prodajom svojih radova na raznim manifestacijama i humanitarnim akcijama, pomažu potrebitima, a Diklić je podsjetila kako im predstoji još jedna do kraja godine. Izložba LUP-ovaca moći će se pogledati do 16. studenog ponedjeljkom, petkom i subotom od 10 do 13 sati. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter