Lun-up Deana Skire osvojila prestižnu nagradu

Svjetiljka Lun-up
Svjetiljka Lun-up

Svjetiljka Lun-up pulskog dizajnera rasvjete Deana Skire osvojila je njemačku nagradu iF produkt dizajn. Nakon britanske ARC Show nagrade za najinovativniji proizvod godine i LDA nagrade za najbolju vanjsku svjetiljku, Lun-up koju je Skira dizajnirao za renomiranog talijanskog proizvođača rasvjetnih tijela iGuzzini, ne prestaje osvajati stručne ocjenjivačke sudove.

Izniman uspjeh potvrđuje i činjenica da je Lun-up jedan od proizvoda koji je odabran između tri tisuća prijava o čemu je odlučivalo 32 stručnjaka iz cijeloga svijeta.

Utemeljena 1954. godine, iF nagrada međunarodno je priznata oznaka koja je postala simbol za iznimna postignuća u dizajnu. Nagrada za produkt dizajn dodjeljuje se u 16 kategorija, a međunarodni ocjenjivački sud uvažavao je kriterije poput kvalitete dizajna, odabira materijala, stupnja inovacije, utjecaja na okoliš, funkcionalnosti, ergonomije, vizualizacije namjene, sigurnosti i brendiranja. Svečana dodjela nagrada održat će se 22. veljače 2013. u Munchenu. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter