Luksuzno kampiranje

Kampiranje do 240 eura dnevno
Kampiranje do 240 eura dnevno

Luksuzno kampiranje Tko kaže da je kampiranje jeftino? Tko god to misli, grdno se vara jer ovaj vid ljetovanja u Hrvatskoj itekako ima cijenu, posebice u Istri gdje kampovi svake godine ulažu u poboljšanje svoje kvalitete. Kampovi više nisu livade sa šatorima, već postaju pravi holiday parkovi. Upravo je to segment turizma koji godinama bilježi porast turističkog prometa. Lani su hrvatski kampovi imali rekordnu sezonu, a s rekordima se nastavlja i u 2012. Do početka kolovoza u njima je ostvareno 11 posto više noćenja, najviše zahvaljujući njemačkim i nizozemskim kampistima.

Ponuda koja privlači kampiste malo dubljeg džepa su sve popularnije mobilne kućice koje u kampove mame i one koji ne vole kampirati. Postale su prava zamjena za ljetovanje u apartmanskim naseljima i privatnom smještaju iako im je cijena tri do četiri puta viša. Ipak, mobilne kućice nisu nikakva novost, ali one luksuzne, gdje se cijena noćenja kreće i do 240 eura, definitivno jesu. Riječ je o najkomfornijim mobilnim kućicama s čijim je iznajmljivanjem počeo porečki kamp Lanterna, a njegovim su koracima ove godine krenuli i umaški Park Umag te novigradska Sirena koja je u 2012. dočekala goste sa zvjezdicom više zahvaljujući ovoj ponudi.

- Postavili smo 20 novih komfornih mobilnih kućica koje imaju svoje bazene. U svibnju smo ponudili nove mobilne kućice po povoljnijoj cijeni u Sloveniji na njihovim web stranicama koje su slične našoj Kolektivi i svi su se pomamili za njima. I da ih je bilo dvostruko više, sve bi bile popunjene. Od tada smo odlično bukirani, a gostima se sviđaju jer su vrlo slične apartmanima, pa čak i bolje opremljene od nekih. Uz to, smješteni su u kampu što podrazumijeva da su u blizini plaže, ali i svih mogućih sadržaja. Zato svraćaju i oni gosti koji inače ne kampiraju. Ove ćemo godine prvi put, zahvaljujući upravo tim mobilnim kućicama, ali i nekim drugim sadržajima, biti otvoreni čak do 18. studenog. Time ćemo biti jedini kamp u Istri koji je tako dugo otvoren, kaže voditeljica novigradskog kampa Sirena u vlasništvu tvrtke Laguna Novigrad Đulijana Marunica.

- Luksuzne kućice posebno traže gosti iz Nizozemske i Njemačke. Od prvog su dana odlično popunjene. Većinom ih odabiru obitelji s djecom jer imaju na raspolaganju bazen. Uz to, gosti se u ovakvim kampovima često sprijatelje, organiziraju zajedničke roštilje i postaju istinski susjedi, kaže nam direktorica Park Umaga Martina Šćulac. (Barbara BAN, snimila Jelena PREKALJ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter