Luksuzno hotelijerstvo počiva (i) na prvoklasnim restoranima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hotel Lone u Rovinju, gradu šampionu hrvatskog turizma, 30. listopada ugostit će brojne eno-gastronomske stručnjake iz cijelog svijeta na jesenskom izdanju Istria Gourmet Festivala koji organizira Turistička zajednica Istarske županije. Konferencijski dio u 10 sati otvara okrugli stol "Globalni trendovi i najbolje prakse u luksuznom hotelijerstvu" na kojem će o iskustvu rada u međunarodnim hotelskim lancima govoriti Claudia Roth i Nicolaas Olivier Wiemieijer, a kako to rade u luksuznim boutique hotelima predstavit će Elisabeth Debiasi i Jasmin Zammit Tabona iz ponajboljeg lanca malih obiteljskih hotela Relais & Chateaux.

Kuharski master class

Drugi dio konferencije, naslovljen "Perfect marriage" između hotela visoke kategorije i restorana s Michelinovim zvjezdicama, od 11 sati dovodi 12 predavača, iskusnih praktičara i trenera iz hotela visoke kategorije. Lucio D'Orsi iz hotela Majestic Palace u Sorrentu svoje je predavanje naslovio "Podučavati, djelovati, komunicirati - spoj sale i kuhinje", a Fabio Raucci iz hotela Capri Palace u Capriju također će govoriti o važnosti pozicioniranja i identiteta restorana te razvoju i podizanju brenda. Tu je i Gennaro Iorio, menadžer jednog od najboljih vinskih podruma u svijetu, podruma tvrtke SBM koji opskrbljuje luksuzne hotele u Monte Carlu, te Alain Bullo iz hotela Londra Palace u Veneciji, koji će govoriti o tome kako zadržati vrijedan personal i održati obiteljsku atmosferu u hotelu.

Od 14 sati Istra Gourmet Festival nastavlja se kuharskim master classom. Prvi master naslovljen "Izvor ili rajčica?" vodi Heinz Beck iz restorana La Pergola hotela Hilton Cavalieri u Rimu s tri Michelinove zvjezdice. U 14.40 sati slijedi Roberto Cerea iz restorana i hotela Da Vittorio u Bergamu koji posluje u sastavu Relais & Chteaux, također s tri Michelinove zvjezdice, a u Rovinju će pripremati rižot s artičokama, naranču s aperolom i kozice iz Oneglie.

Od 15.20 sati mastere drže chefovi restorana s dvije Michelinove zvjezdice. Andrea Migliaccio, chef restorana L'Olivo u Capri Palace Hotelu na Capriju, pripremat će raviole od lignjuna s krumpirom, s juhom od rajčice i kremom od dimljenog sira. Slijede Giuseppe Mancino, chef restorana Grand hotela Principe u Piemontu, Emanuele Scarello, chef restorana Agli Amici u Udinama čiji je master naslovljen "Prevođenje tradicije: evolucijski put recepta od okusa sjećanja do specijaliteta današnjice", te u 16.50 sati Simone Padoan s masterom "Jesensko bujanje... Kada te zemlja vodi k spontanom odabiru, prirodno diktiranom od tvoje kulture prehrane".

Tematske gala večere

Chefovi-predavači pripremat će i tri tematske gala večere: od 20 sati u restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini za goste kuha Roberto Cerea, u hotelu Adriatic chefovi su Andrea Migliaccio i Salvatore Elefante, a u restoranu L hotela Lone gala meni potpisuje Mario Affinita. Festivalu će prisustvovati predstavnici svjetskih brendova ugostiteljske opreme poput Lohrbergera, Robbe and Berkinga te berlinskog Heringa čiju će novu definiciju luksuza od 12.40 sati predstaviti vlasnica prestižne tvrtke Stefanie Hering. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter