Luksuzni Tivoli brazilska baza "kockastih"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne bude li nekih nepredvidljivih okolnosti, čelnici Hrvatskoga nogometnoga saveza danas će potpisati ugovor s menadžmentom luksuznog resorta Tivoli Ecoresort Praia u turističkom mjestu Praia do Forte, čime će ta oaza uz kilometarske plaže na obalama Atlantskog oceana službeno postati kamp hrvatske reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu iduće godine u Brazilu.

Riječ je o ekološkom resortu s pet zvjezdica, u kojemu su boravili predstavnici FIFA-e tijekom ždrijeba skupina protekloga petka, a na nj su oko bacile još neke velike reprezentacije sudionice svjetske smotre.

Primjerice, na Tivoli su pikirali i Englezi, koji, za razliku od Hrvatske, nisu stekli pravo na prioritetni odabir s obzirom na činjenicu da su u obaveznoj proceduri predbilješki kampova resort Tivoli Ecoresort Praia svrstali tek pod drugu opciju, a ne kao vodstvo "kockastih" na prvo mjesto.

Budući kamp hrvatskih nogometaša ima 287 sobe koje gledaju na Atlantik, a udaljen je 83 kilometra od najbližeg većeg grada Salvadora u pokrajini Bahiji, odnosno znatno više od gradova u kojima će "kockasti" igrati utakmice u skupini (Sao Paulo 1.507, Recife 705, Manaus 2.688 kilometara). To, međutim, neće predstavljati problem s obzirom da je zračna luka Luís Eduardo Magalhaes udaljena samo 59 kilometara.

Resort je od središta Praije do Forte udaljen nešto više od kilometra, a od travnjaka na kojem će trenirati dva kilometra. Hrvatski reprezentativci će tijekom svjetske smotre imati na raspolaganju luksuz koji uključuje raskošni spa&wellness centar, teniske terene, fitness centar sa svim pratećim sadržajima... Istodobno će uživati u blagodatima tropske klime u lipnju, koja podrazumijeva ugodne temperature u rasponu od 21 do 26 stupnjeva Celzija.

Informacije radi, resort je rasprodan u predstojećem blagdanskom razdoblju, mjesta ima tek od 7. siječnja uz paprenu cijenu od 444 eura za noćenje s doručkom. Pa tko voli, nek' izvoli. (M. CVIJANOVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter