Luksuzni šatori za bogataše u okolici Kanfanara

Luksuzni šatori u okolici Kanfanara za bogataše (Exclusive Tents)
Luksuzni šatori u okolici Kanfanara za bogataše (Exclusive Tents)

Luksuzno kampiranje sa svim blagodatima ekološkog wellnessa trebalo bi u skoroj budućnosti predstavljati općinu Kanfanar na turističkoj karti Hrvatske. Naime, poduzetnica Maria-Gracia Baćac iz Brajkovići kod Kanfanara u toj općini planira izgraditi prvi istarski kontinentalni kamp s takozvanom glamping ponudom na 200 tisuća kvadrata..

Upravo je zato ova poduzetnica, koja od 1992. vodi vlastiti turističku agenciju M-G Express, uz pomoć svog odvjetničkog tima u Općini Kanfanar pokrenula izmjene i dopune prostornog plana o čemu će tamošnji vijećnici odlučivati u narednih 15 dana. Potom slijedi mukotrpna procedura sakupljanja sve potrebne dokumentacije.

- Ovaj će kamp s pet zvjezdica imati dvadeset ekoloških šatora najviše kvalitete, izrađenih od prirodnih materijala te opremljenih niskoenergetskim i ekološki prihvatljivim sustavima grijanja i hlađenja poput korištenja sunčevih kolektora i energije iz zemlje. Radi se o šatorima za dvije ili četiri osobe američke tvrtke Exclusive Tents koja u Francuskoj i Velikoj Britaniji ima svoje podružnice. Ti će šatori, od oko 40, odnosno 80 kvadrata, biti najluksuznije opremljeni, a ispred svakoga namjeravamo urediti bazen s jacuzzijem. Projekt trenutno izrađuje tim arhitekata iz Zagreba, kaže idejna začetnica projekta.

- U planu je zapošljavanje 50 visokokvalificiranih djelatnika, a voljela bih kada bi se zbog potreba ovog kampa na ovom području razvila ekološka poljoprivreda te stočarstvo. Sve su to namirnice koje će nam u  kampu biti potrebne, a trenutno je Kanfanarština, nažalost, što se tiče poljoprivrede zapuštena, tvrdi Baćac. 

- Dobila sam pozitivan odgovor Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Sviđa im se projekt. Stoga namjeravam iskoristiti tu mogućnost kada dokumentacija bude gotova, veli Baćac.

Da su namjere investitorice vrlo ozbiljno shvaćene, potvrdio nam je i kanfanarski načelnik Sandro Jurman. Istaknuo je da bi projekt trebao biti realiziran na šumskom zemljištu kraj sela Žuntići i Bubani u vlasništvu Hrvatskih šuma. (Piše Barbara BAN)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter