Luksuzni Kempinski i službeno otvorio vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Simbolicnim rezanjem vrpce predsjednik Mesic službeno je veceras otvorio luksuzni hotel Kempinski Adriatic u Alberima kod Savudrije, 61. po redu u svijetu pod kapom tog najstarijeg europskog hotelskog lanca. U sklopu tog resorta vrijednog 210 milijuna eura, cija je gradnja pocela prije dvije i pol godine, jest i prvo golf igralište s 18 rupa u Istri na kojemu ce predsjednik, kako je najavljeno, u subotu u 9 sati ispucati prvu lopticu.

Hotel s pet zvjezdica, koji ce raditi 365 dana u godini, svoja je vrata otvorio prvog dana ovog mjeseca. Ovakvo "mekano" otvaranje najvece greenfield investicije u hrvatskom turizmu, koju je financirala Hypo Alpe Adria banka, bilo je nužno da bi se u kompleksu mogli otkloniti nedostaci. Hotel ima 372 postelje u 165 soba, 19 apartmana i još dva raskošno opremljena predsjednicka apartmana - svaki ima po 650 cetvornih metara i jacuzzi na terasi. Cijene se krecu od 190 eura za nocenje s doruckom u standardnoj sobi do 10 tisuca eura, odnosno sad u posezoni sedam tisuca eura dnevno za president suite, iznad kojeg se na krovu nalazi heliodrom, opremljen za dnevno i nocno slijetanje helikoptera.

Hotel ima i wellness centar Carolea Spa koji se prostire na tri tisuce kvadrata na dva kata. Ima unutarnji bazen s jaccuzzijem i još dva grijana vanjska, odvojene prostore za uljepšavanje i tretmane sa 16 soba, komoru za plutanje, ledenu kabinu, sobu za opuštanje s vodenim krevetima, parnu kupelj, raznovrsne saune, hamam i teretanu...

Na ceremonijalu su se okupili uglednici iz politickog i gospodarskog miljea, na celu s istarskim županom Ivanom Jakovcicem, gradonacelnikom Umaga Vilijem Bassaneseom, direktorom Hrvatske udruge poslodavaca ?urom Popijacem te izvršnim potpredsjednikom Agrokora Damirom Kuštrakom, kao i golf poduzetnici Dražen Ladic i Bojan Križaj. Domacini su bili predsjednik Uprave lanca Kempinski Reto Wittwer, clanica Uprave Skiper hotela Ljubica Marfan i direktor Kempinski Adriatica Gerd Ruge.


Podijeli: Facebook Twiter