Lukšić umjesto Peruška na čelu JU-a Pula sport

Erik Lukšić (M. ANGELINI)
Erik Lukšić (M. ANGELINI)

Nakon što je Gradsko vijeće donijelo odluku da se ponovno osnuje Odjel za kulturu, koji je posljednje tri godine bio u sastavu daleko većeg Odjela za društvene djelatnosti, sve se glasnije govori o kadrovskim rošadama i popunjavanju novih ili upražnjenih stolaca. Formalno, nužno je raspisati natječaj za pročelnika, onog za kulturu, ali i onog za društvene djelatnosti. Dotad će gradonačelnik Boris Miletić imenovati vršitelje dužnosti.

No, po svemu sudeći, novoosnovani odjel za kulturu vodit će Jasmina Nina Kamber, dosadašnja zamjenica pročelnika Odjela za društvene djelatnosti i jedna od sukreatorica nove Kulturne strategije. No, isto tako, govori se o tome da će dosadašnji pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić prijeći u Javnu ustanovu Pula sport, a u tom bi slučaju na njegovo pročelničko mjesto došla Elvira Krizmanić Marjanović, županijska vijećnica s liste IDS-HNS-Zeleni, ujedno predsjednica Ženske inicijative HNS-a Istarske županije i također Lukšićeva pomoćnica. Ona je u ovaj gradski odjel prešla iz Zavoda za mirovinsko osiguranje.

- Točno je da je ravnatelj JU-a Pula sport Mario Peruško još prije isteka svog prethodnog mandata, a potom u više navrata, izrazio želju da ne bude više ravnatelj te ustanove. Izmjenama statuta ustanove radi usklađenja sa zakonskim odredbama stekli su se uvjeti i za to, dok je pročelnik Erik Lukšić istovremeno izrazio spremnost za vođenje JU-a Pula sport.

Peruško će tako ostati zaposlenik te ustanove, a koje će biti njegovo buduće radno mjesto, hoće li biti zadužen za vođenje stadiona ili nešto drugo, to je posao ravnatelja ustanove, odgovorio je na naše upite gradonačelnik Boris Miletić.

Dodao je da će se pročelnici birati na javnom natječaju, ali da je Krizmanić Marjanović prešla u Grad Pulu na temelju gradskog zahtjeva za preuzimanjem državnog službenika i sistematizirana je na radno mjesto pomoćnice pročelnika, koje je ostalo upražnjeno duže od pola godine, nakon što je Elena Puh Belci postala dogradonačelnica.

- Između državne i službe jedinica lokalne samouprave moguć je prelazak bez natječaja, a ponavljam nama je to mjesto bilo upražnjeno duže od šest mjeseci, rekao je Miletić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter