Lukšić grupa preuzela Istraturist

(J.PREKALJ)
(J.PREKALJ)

Kao što je bilo ranije i najavljivano Lukšić grupa preuzela je Istraturist Umag od Zagrebačke banke što je danas potvrđeno i priopćenjem javnosti.

Ovom transakcijom započetom krajem kolovoza a zaključenom jučer porečka Plava Laguna postaje 93,04 postotni vlasnik dionica Istraturista iz Umaga. Ovom najvećom transakcijom u povijesti hrvatskog turizma  nastala je i najveća turistička grupacija u Hrvatskoj i ona raspolaže sa 46 tisuća kreveta i prihodom od 1,4 milijarde kuna. Valamar je na drugom mjestu.

Umjesto Željka Kukurina novi direktor Istraturista je Ronald Korotaj, dosadašnji direktor Korporativnih funkcija i pravnih poslova Plave Lagune.

Željko Kukurin pak od prvog srpnja iduće godine preuzima funkciju predsjednika uprave Valamar Rivijere, novog društva pod koje je objedinjeno poslovanje dosadašnjih nekoliko Valamarovih poduzeća.

Istraturist je dakle postao dio investicijskog portfelja Grupacije Lukšić Hrvatska.

- Prije dvadeset godina realizirali smo naše prvo ulaganje – dvadeset godina kasnije potvrdili smo predanost dugoročnom ulaganju u Hrvatsku i hrvatski turizam. Sveukupno je u svim našim turističkim kompanijama, Plavoj laguni i Jadranskim luksuznim hotelima, lani boravilo oko 450 tisuća gostiju koji su ostvarili preko 2,8 milijuna noćenja. Sa Istraturistom te brojke bi iznosile približno 700 tisuća gostiju i 4,5 milijuna noćenja, što je više od 7 posto svih noćenja ostvarenih u Hrvatskoj u prošloj sezoni. To nas čini jednim od najvećih, ako ne i najvećim, doprinositeljem toj strateškoj gospodarskoj grani Hrvatske.“, izjavio je predsjednik Grupacije Lukšić Hrvatska Davor Luksic te dodao:

„Cilj nam je daljnji razvoj poslovanja u turizmu, prije svega kroz ulaganja u poboljšanje kvalitete,usluga i proizvoda, kako bismo unaprijedili rezultate, ostvarili više noćenja i povećali zadovoljstvo  gostiju. Od toga će koristi imati ne samo naše kompanije i dioničari, već i naši zaposlenici, lokalne zajednice u kojima poslujemo te hrvatsko gospodarstvo.“

Davor Luksic je u ime Nadzornog odbora Plave lagune također i čestitao Ronaldu Korotaju koji je imenovan novim direktorom Istraturista,  dodavši kako je siguran da će Korotaj svoje nove dužnosti obavljati iznimno profesionalno te vođenjem Istraturista donijeti novu dodanu vrijednost Grupaciji. „Pred nama je očigledno golemi izazov – jedan je proces završio, dok je drugi, još zahtjevniji i kojem se radujemo s velikim  entuzijazmom, tek počeo“, zaključio je Luksic.

Govoreći o potencijalima koje preuzimanje Istraturista otvara Plavoj laguni, član Uprave Plave lagune Neven Staver istaknuo je sljedeće: „Siguran sam da ćemo zajedničkim radom, koristeći pritom najbolje prakse, ostvariti sinergijske učinke za proces daljnjeg rasta i razvoja dviju kompanija. Zajednički rad treba usmjeriti u pravcu odgovaranja na izazove koje pred nas postavlja izrazito konkurentno turističko tržište.

Primjerice, potrebno je zajednički djelovati na otvaranju Istre kao turističke destinacije, ali i na novim tržištima, s ciljem povećanja popunjenosti ukupnih kapaciteta.“Uz čestitke Ronaldu Korotaju na novoj funkciji, Staver je također naveo kako je siguran da će Korotaj u suradnji s Istraturistovim upravljačkim timom, svim zaposlenicima te lokalnom zajednicom nastaviti proces razvoja kompanije. Također je zahvalio svima koji su sudjelovali u kupoprodaji Istraturista. 

Novi Istraturistov direktor Ronald Korotaj posebno je istaknuo važnost izgradnje partnerskih odnosa s cjelokupnim timom Istraturista Umag i lokalnom zajednicom. Riječ je o strategiji koju novi vlasnik već promiče i implementira u Plavoj laguni i Poreču, a koju će sada primijeniti i na široj destinaciji Umag. „Zaposlenici Plave lagune i Istraturista Umag imat će još više mogućnosti za osobni rast i razvoj.

Nadalje, na temelju zajedničkih znanja i iskustava moći ćemo dodatno obogatiti ponudu usluga i unaprjeđivati kvalitetu naših proizvoda. U Istraturistu namjeravamo nastaviti poštivati sve lokalne posebnosti i povijest Umaga. Naravno, želimo i zadržati te unaprijediti teniski ATP turnir koji je postao jedan od najprepoznatljivijih sadržaja Umaga kao i jedan on najpoznatijih događaja u Hrvatskoj.“, poručio je Korotaj. (J. O.)


Podijeli: Facebook Twiter