Luksetić i Gredelj proizvodit će kanabisovo ulje!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Odat ću vam tajnu: Huanito Luksetić radi na osnivanju tvrtke koja bi u budućnosti legalno proizvodila kanabisovo ulje i drastično spustila cijene da bi taj lijek bio dostupan svim građanima Hrvatske koji imaju potrebu za njim, otkrio je nam je ekskluzivno Luksetićev odvjetnik Vladimir Gredelj, koji, kaže, Lukestića prati u tom projektu.

Optužno vijeće riječkog Općinskog suda potvrdilo je optužnicu  protiv 37-godišnjeg Huanita Luksetića i 43-godišnjeg Gorana Zakrajšeka koja ih tereti za ilegalnu proizvodnju marihuane, a Luksetića i za posjedovanje veće količine te droge radi prodaje. Informacija da je optužnica riječkog Općinskog državnog odvjetništva potvrđena zasad je neslužbena, no objavljena je iz pouzdanih izvora bliskih sudu, a činjenica da je optužnica pravomoćna ima potvrdu i u sustavu e-predmet hrvatskog pravosuđa.

Izvori bliski slučaju navode da je optužno vijeće, kojem je predsjedala sutkinja Vera Holjević Marincel, zaključilo da postoji dovoljno značajan stupanj vjerojatnosti, kao i dovoljan stupanj sumnje da su Luksetić i Zakrajšek počinili kaznena djela, te ima čvrstih temelja da kazneni postupak ide dalje.

- Neshvatljivo mi je da je optužnica potvrđena. Najprije sam se čudio Državnom odvjetništvu da je uopće i podiglo optužnicu protiv Huanita Luksetića, kao bolesnog čovjeka. A sad se i sud pridružio mišljenju DORH-a. To je tužno, žalosno... Očekivao sam da će sud imati veću širinu i senzibilnosti u sagledavanju ovog slučaja. I Huanito Luksetić ima pravo na život i očuvanje zdravlja, izjavio je jučer odvjetnik Vladimir Gredelj, Luksetićev branitelj, osvrćući se na potvrđivanje optužnice. (Fiore VEŽNAVER/NL)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter