Luks osvojila trecu Barbansku regatu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupni pobjednik trece Regate Barbanske rivijere, održane u subotu u Uvali Blaz, je jedrilica Luks s kormilarom Emilom Kalcicem. Trece izdanje na start regate privuklo je 21 posadu.

Uvjeti na moru bili su odlicni, a odjedrena su dva plova po maestralu jacine od 15 do 30 cvorova koji je zapuhao odmah nakon starta prvog plova te na trenutak iznenadio posade u Raškom kanalu.

Sudjelovala je i jedrilica Carruba jedrilicarskog kluba Kvarner vlasnika i kormilara Michelea Dagostina koja je zauzela trece mjesto u grupi 5. Posadu Carrube cinili su još Luka Sinkovic, Denis Fable i Gordan Zahtila.Pobjednik grupe 5 je jedrilica Monas vlasnika i kormilara Elvisa Merlina iz Trgeta.

Po završetku regate održana je druga morska utrka na prstenac gumonom i veslima uz vodenje barbanskog nacelnika Denisa Kontošica. Nakon proglašenja pobjednika regate okupljene posade nastavile su druženje u slikovitoj Uvali Blaz.

Regata je održana u organizaciji Jedrilicarskog kluba Delfin iz Pule te u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Turisticke zajednice Barban. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter