Luki Stepančiću stradalo koljeno

Luka Stepančić (T. Cimaš/CROPIX)
Luka Stepančić (T. Cimaš/CROPIX)

Završnica susreta 7. kola skupine A Lige prvaka između rukometaša Flensburga i PPD Zagreba zavila je u crno hrvatskog prvaka. Prvo su igrači trenera Veselina Vujovića ostali za gol prekratki (28:27) nakon sjajnog otpora nekadašnjem europskom prvaku, a usto su ostali i bez labinskog topnika Luke Stepančića. Dojam je, na dulje vrijeme. Desni vanjski hrvatske reprezentacije i zagrebačkog kluba stradao je u samoj završnici ogleda u kojem je postigao šest golova. Nažalost, sumnja se na ozljedu križnih ligamenata koljena.

Potvrdio je to i sam Luka javivši se iz Zagreba, usred pregleda.

- Ne mogu vam sad ništa konkretnije reći, tek sad obavljam pregled magnetskom rezonancom i u petak ću znati više. Sumnja se na ozljedu križnih ligamenata, ali znat ću više nakon što stignu nalazi. Ukoliko se potvrdi da je riječ o toj teškoj ozljedi, to znači da ću preskočiti nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj početkom iduće godine i da ću pauzirati šest mjeseci - snuždenim je glasom rekao Luka.

Potvrde li se sumnje, bit će to težak udarac prvenstveno za samog igrača koji igra rukomet karijere, za klub, ali i hrvatsku reprezentaciju u kojoj je uz novog kapetana Marka Kopljara upravo Luka trebao tvoriti tandem desnih bekova.

- Gledao sam utakmicu, Luka je odigrao vrlo korektno. Na žalost, ozlijedio se pred kraj susreta. Čekamo detaljnije pretrage i potvrdu o koliko teškoj ozljedi se radi. Ukoliko se dogodi ono najgore, a to je eventualna operacija koljena, onda je definitivno izgubljen na duže razdoblje. Bit će nam jako žao ako prognoze budu loše, a pauza duga, jer se radi o korisnom igraču kako za PPD Zagreb tako i za našu reprezentaciju - istaknuo je izbornik "kauboja" Željko Babić. (R. F./ H)


Podijeli: Facebook Twiter