Luki Demarinu brončano priznanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi pulski glazbenik Luka Demarin nagrađen je na 21. festivalu duhovne glazbe Cro Patria koji je održan u Splitu početkom prosinca. Demarin je osvojio treću brončanu nagradu, Canticum Novum za skladbu "Ponovno ulazim u odaje svoga srca". Tekst Lukine skladbe napisala je časna sestra Anka Petričević.

Luka Demarin student je diplomskih studija Glazbene teorije i Glasovira na Umjetničkoj akademiji u Splitu te magistarskog studija Kompozicije na Akademiji za glasbo u Ljubljani, a trenutno je i na razmjeni studenata Erasmus+ kao klavirist u klasi profesora Vladimira Mlinarića, također u Ljubljani. Glazbeno obrazovanje započeo je u pulskoj Glazbenoj školi u klasi profesorice Čedne Osip, a nakon završene Srednje glazbene škole i Opće gimnazije, upisuje studije Glazbene teorije (2012.), Klavira (2013.) i Kompozicije (2017.). Trenutno se na apsolventskoj godini Glazbene teorije bavi pisanjem magistarskog istraživačkog rada s tematikom istarskog tonskog niza u umjetničkoj glazbi hrvatskih skladatelja pod mentorstvom prof. Mirjane Siriščević.

Festival Cro Patria tradicionalno organizira Glazbena mladež Split uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Splita, Turističke zajednice Grada Splita i Hrvatskog društva skladatelja. Festival je podijeljen u tri dijela: zborsko natjecanje s novim odabranim skladbama uz dodatni program, seminari, koncerti i pjevanje na svetim misama te Split pjeva (revijalni program na splitskoj Rivi). Nastupili su zborovi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter