Luke - pristaništa književnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Trstu ce se od 29. do 31. listopada po drugi put održati književni susreti nazvani "Iperporti, scali internazionali di letteratura" (Velike luke - medunarodna pristaništa literature). Susreti se organiziraju kako bi produbili i povezali suvremeno književno stvaralaštvo Trsta s cijelim svijetom i na taj nacin ucvrstili i ocuvali kozmopolitsku dušu ovoga grada.

Otvorenost, široki horizonti i more teme su ovogodišnjih susreta na kojima sudjeluju: Afrodita Carmen Cionchin, Carlo Bordini, Carol Ann Duffy, Claudio Magris, Elvio Guagnini, Giorgia Sensi, Luciano Troisio, Massimo Cacciari, Reinhard Kacianka te Renate Lunzer. Programi ce se odvijati na nekoliko mjesta; u kulturnom Caffeu S. Marco u ulici Battisti 18, Visokoj školi za prevoditelje te slovenskoj knjižnici i citaonici u ulici Filzi 14.

Grcka, hrvatska i francuska komponenta Trsta bit ce predstavljena sutra u dijelu programa "Granicne luke" u Caffeu S. Marco, s pocetkom u 21 sat, a pod naslovom "Pisma iz Trsta" (Lettere da Trieste). Hrvatska Zajednica iz Trsta pozvala je u goste Senka Karuzu, dalmatinskog književnika s otoka Visa, poznatog po pricama, esejima i reportažama koje je objavljivao u domacim i inozemnim casopisima i novinama. Organizator je festivala Europske kratke price, sudionik Goranova proljeca te organizator i voditelj festivala književnosti MAREMARE na otoku Visu. Karuza ce procitati nekoliko svojih prica o moru i širokim prostranstvima.


Podijeli: Facebook Twiter