Luka Vučko, košarkaš pred pulskim golom

Dominira u skoku - Luka Vučko (Ž. HAJDINJAK/CROPIX)
Dominira u skoku - Luka Vučko (Ž. HAJDINJAK/CROPIX)

Za sreću katkad ne treba puno. Bili su dovoljni pobjeda u Koprivnici i jučerašnji sunčan dan da iz svlačionice Istre 1961 nakon jutarnjeg treninga redom izlaze nasmijana lica.

Dobro su raspoloženi bili igrači pulskog prvoligaša, dobro je raspoložen bio i trener Igor Pamić koji je sa suradnicima Darkom Raićem Sudarom, Miroslavom Kuljancom i Elvisom Peršićem uživao gledajući iznenađujuće kvalitetan travnjak "Drosine", a raspoložen je bio i predsjednik pulskog prvoligaša Mihail Ščeglov.

Kako i ne bi, pobjeda nad Slavenom vratila je dobro raspoloženje, a pogled na ljestvicu, kao i čekanje suparnika u polufinalu Kupa, samo dokazuju da "zeleno-žuti" voze u pravom smjeru.

Značajan doprinos takvom ugođaju dao je, između ostalih, i jedan od dvojice igrača, uz Koreanca Yoona, koji je premijerno u prvenstveni susret u zeleno-žutom krenuo od prve minute. Iskusni 197 cm visoki splitski stoper Luka Vučko.

- Nakon niza prijateljskih susreta i debija protiv Hrvatskog dragovoljca sad sam u Koprivnici debitirao u prvih 11 i zato mi je ova utakmica bila vrlo važna. Bilo je drugačije nego u Sigetu, jer tamo sam igrao samo zadnjih pola sata. Osjećaj je drugačiji. S obzirom na iskustvo nije bilo straha, ali je drugačije kad nakon dulje stanke zaigraš od početka, nego kad igraš u kontinuitetu, rekao je Vučko.

Njegov je doprinos u šestoj gostujućoj pobjedi pulskog kluba ove sezone bio lako uočljiv. Uostalom, pohvalio ga je i trener Pamić, koji je bio itekako zadovoljan učinkom najpoznatijeg igrača koji je u proteklom prelaznom roku stigao u Pulu.

Protiv Slavena je Vučko svojom visinom, kvalitetom i iskustvom djelovao kao košarkaški centar u reketu. Lakoćom je pokupio sve lopte koje su išle prema kaznenom prostoru.

- Bili smo svjesni da Slaven ima problema, da igraju pod pritiskom da moraju pobijediti tu utakmicu. Prepustili smo im inicijativu i vrebali iz kontre. Oni su imali dosta ubačaja s bokova pred naš gol, ali cijela je naša obrana bila dosta koncentrirana i ostvarili smo najvažnije, nismo primili gol, veli ovaj Splićanin.

Osim što je dominirao u obrani, Vučko, koji ima i jedan nastup za A reprezentaciju, pokazao je da bi i u pulskom napadu, kod prekida, mogao biti itekako koristan kad se dodatno uigra sa suigračima.

- Znao sam davati golove tijekom karijere, ali još se uigravamo kao momčad i nadam se da ću do kraja sezone i zabiti poneki gol, veli Vučko. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter