Luka Pejković prva beba u 2014. u pulskoj bolnici

Luka Pejković
Luka Pejković

Luka Pejković, sin Vesne Mandić Pejković i Gordana Pejkovića iz Pule, prva je beba rođena u rodilištu Opće bolnice Pula u prvim minutama 2014. godine.

Težak 3.760 grama i dugačak 52 centimetra, Luka je rođen u ponoć i 18 minuta uz asistenciju porodničkog tima kojeg su činili obstetričari prim. dr. Davor Zoričić i dr. Deborah Lanča, primalje Mirjana Cukon i Bojana Kalčić te neonatologinja prim. dr. Mirna Milevoj Ražem, anesteziologinja dr. Adrijana Maretić i anesteziološka tehničarka Brankica Špada.

Prva je to beba u obitelji Pejković.

Predstavnici Grada Pule predvođeni dogradonačelnikom Fabrizijom Radinom svečano su danas navečer majci Vesni uručili ček od simboličnih 2.014 kuna, velikog medu i buket cvijeća.

- Zahvalna sam svima koji su pomogli u mom porodu, a posebno dr. Zoričiću koji je i pratio moju trudnoću posljednja četiri mjeseca. Suprug i ja smo stoga odlučili, kao zahvalnost za uloženi trud, donirati ovaj novac za potrebe ginekologije, rekla je prigodno majka Vesna Mandić Pejković.

Netom iza malog Luke rodila su se još dva dječaka, i to Gabriel u ponoć i 35 minuta te mali Jan u 1.10 sati.

- Okupljanje u rodilištu prvog dana Nove godine već je postala tradicija što je jako dobro jer skreće pozornost na ustanovu i rodilište koji imaju značajnu javnu ulogu. Godina je dobro počela, a sudeći po novorođenim bebama bit će plodna i zdrava. Sva novorođena djeca su zdrava i vitalna i pred njima je lijepa budućnost, naglasio je dr. Zoričić.

Radin je pohvalio rad ustanove i također istaknuo da s dobrim vijestima ulazimo u novu godinu, dok je sanacijska ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić dodala da se i ona veseli dobrom, plodnom i muškom početku godine.

- Vidjet ćemo kakav će biti kraj, ali želim ovim bebama da budu zdrava i vesela i da budu s nama u ovoj, a uskoro i u novoj bolnici, naravno što manje kao pacijenti, a više u obilasku, ustvrdila je dr. Hrstić te zahvalila svim djelatnicima bolnice na trudu koji ulažu da bi se djeca u Puli rađala zdrava. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter