Luka Modrić: S Realom želim osvojiti sve!

Luka Modrić dobio je dres s brojem 19 (Foto Reuters)
Luka Modrić dobio je dres s brojem 19 (Foto Reuters)

Luka Modrić je novi igrač Reala! Najbolji hrvatski nogometaš danas  je potpisao petogodišnji ugovor s "kraljevskim klubom" temeljem kojega će godišnje zarađivati 4,5 milijuna eura. Transfer se s određenim bonusima procjenjuje na 42 milijuna eura, što je rekordan iznos kad su u pitanju prelasci igrača s ovog područja.

Na travnjaku slavnog Santiago Bernabeua Luka je pozirao brojnim fotoreporterima u dresu Reala s brojem devetnaest na leđima i u društvu oca Stipe, supruge Vanje i sinčića Ivana.

- Čast mi je i ponos biti igrač Real Madrida, najvećeg i najboljeg kluba na svijetu. Dat ću sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - kaže Luka Modrić, koji se ne obazire pretjerano na činjenicu da Real nakon samo dva odigrana kola zaostaje za Barcelonom čak pet bodova.

- Nije bitno kako je sezona počela, nego kako će završiti. Uostalom, rano je još za procjene, preostaje nam još puno utakmica u svim natjecanjima. S Realom ove sezone želim osvojiti baš sve - Ligu prvaka, Kup i prvenstvo.

- Mogu igrati na svim pozicijama u veznom redu, a na treneru je da odluči koja će to točno biti. Ja ću dati sve od sebe da pomognem momčadi u postizanju što boljih rezultata. Naporno ću raditi da bih izborio mjesto u prvih jedanaest, ali spreman sam odgovoriti tom izazovu. Vjerujem da imam sve što je potrebno da bih igrao u Realu.

Luka je dobio nadimak. El Pajaro. Na španjolskom - ptica. Konačno je sletjela na Santiago Bernabeu. Sretan let, El Pajaro!

Modrić četvrti Hrvat u Kraljevskom klubu

Luka Modrić je postao četvrti hrvatski nogometaš koji je obukao dres najtrofejnijeg španjolskog kluba Real Madrida. Prije njega to je uspjelo i Robertu Prosinečkom, Davoru Šukeru i Robertu Jarniju.

Robert Prosinečki je postao prvi Hrvat u Real Madridu. U Realu se zadržao tri sezone tijekom kojih je sakupio 73 nastupa i zabio 12 golova. U dresu Reala osvojio tri trofeja - Kup Kralja (1993), španjolski Superkup (1993) i Copa Iberoamericana (1994).

Šuker je ugovor s Kraljevski klubom potpisao prije Europskog prvenstva 1996. godine. Šuker se među 'Galacticosima' zadržao tri sezone. Računajući i utakmice španjolskog kupa, te europskih kupova, Šuker je za Real odigrao 106 utakmica i zabio 49 golova. U Realu je ukupno osvojio četiri trofeja - prvenstvo (1997), Ligu prvaka (1998), španjolski Superkup (1997) i Interkontinentalni kup (1998)

Robert Jarni je u Realu proveo jednu sezonu (1998/99) i u 47 utakmica je zabio četiri gola. (H)

TOP transfer među hrvatskim nogometašima

Transfer Luke Modrića iz Tottenhama u Real Madrid za ukupno 42 milijuna eura najveći je transfer nekog hrvatskog nogometaša u povijesti. Modrić je i do sada držao prvo mjesto među transferima hrvatskih nogometaša. Njegov prelazak iz Dinama u Tottenham 2008. godine iznosio je 22 milijuna eura. Na trećem mjestu je Eduardov transfer iz Dinama u Arsenal 2007. za 15 milijuna eura. (H)

Modrićev transfer šesti u povijesti Reala

Transfer Luke Modrića iz Tottenhama u Real Madrid šesti je transfer u povijesti Kraljevkog kluba.

Prvo mjesto drži Portugalac Cristiano Roanldo koji je u Kraljevski klub stigao 2009. iz Manchester Uniteda za 94 milijuna eura. To je ujedno i najveći transfer u povijesti nogometa. Na drugom mjestu je transfer Zinedine Zidanea iz Juventusa za 75 milijuna eura, dok treće mjesto u povijesti Realovih transfera drži Kaka koji je stigao iz Milana 2009. za 65 milijuna eura.

Veću odštetu od Modrića imao je i Luis Figo (60 milijuna eura) kada je dolazio iz Barcelone, te Brazilac Ronaldo (45) kada je stigaio iz Intera. (H)


Podijeli: Facebook Twiter