Luka Kancelar pobjednik Trke za viticu

Luka Kancelar (D. MEMEDOVIĆ)
Luka Kancelar (D. MEMEDOVIĆ)

S dvije uzastopne sride i dva punta u prvoj trci, osvojivši ukupno osam punti, Luka Kancelar pobjednik je danas održane 21. Trke na viticu u Barbanu, uvertiri u glavnu utrku, 41. Trku na prstenac. Da će Kancelar pobijediti, na grlu Ringo, od 16 konjanika koji su sudjelovali u trci, bilo je jasno tek na samom kraju utrke s obzirom da je on jahao zadnji u trećoj utrci i tada pogodio u sridu što mu je omogućilo pobjedu. Inače, za pobjedu su mu bila dovoljna i dva punta u zadnjoj trci da prestigne Stefana Benazića, koji je ukupno skupio šest bodova, s dvije uzastopne sride i nula punti u prvoj trci, bio drugoplasirani.

Prva pobjeda

Slavodobitnik se okitio sa viticom koju mu je uručio predsjednik društva Trka na prstenac Dalibor Paus, a dobio je i novčanu nagradu od 10.000 kuna. Kancelaru je to prva pobjeda na Trci na viticu, a nije pobijedio, do sada, niti na Trci za prstenac. Od svih ostalih konjanika, slavodobitnik se isticao svojom blago naglašenom irokezom po sredini glave.

Treći najbolji bio je Silvio Učkar s 5,5 osvojena punta, jednom sridom u prvoj trci te dva u drugoj i pola punta u trećoj. Maksimilijan Rojnić je četvrti s dvije trke sa po dva punta i zadnjom s jednim puntom.

Na ovogodišnjoj vitici kao debitanti nastupili su Toni Vlačić i Stefano Osip. Na "premijernom" nastupu, Vlačić je osvojio ukupno punat, a Osip čak četiri te je danas bio opet najbolji. Među ostalim, dva promašaja su se dogodila i Nandi Radoli, pobjedniku 40. Trke na prstenac, koji je danas osvojio tek pola punta. Trka na viticu uobičajeno nije privukla ogroman broj posjetitelja kao što to bude nedjeljom, na glavnoj utrci. Međutim, posjetitelja nije nedostajalo.

Dolaze političari

Veći se broj posjetitelja očekuje sutra kada u 17 sati počinje Trka na prstenac. Tada dolazi i predsjednica države, ali i brojni političari koji će ovu manifestaciju iskoristiti za izbornu promidžbu. Program će sutra početi u podne sportskim programom za najmlađe, a u 16 sati slijedi promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinja. Nakon Trke na prstenac, u 20 sati nastupaju KUD Barban i gosti iz KUD-a Pleternica. Zabava na placi, uz nastup Lidije Bačić, počinje u 21 sat. Večer će biti zaokružena u ponoć velikim vatrometom.

Da podsjetimo, na ovogodišnjoj Trci na prstenac natječe se 16 konjanika pod vodstvom Milija Grabrovića. Sudjeluju Goran Špada, Gvido Babić, Silvio Učkar, Toni Uravić, Antonio Osip, Aleksa Vale, Stefano Benazić, Gordan Galant, Luka Kancelar, Bruno Kožljan, Maksimilijan Rojnić (trostruki slavodobitnik), Sanjin Pliško, Nandi Radola (lanjski pobjednik) te dvojica debitanata, Toni Vlačić i Stefano Osip. Najstarijem sudioniku, 55-godišnjem Brunu Kožljanu ovo će biti 36. Trka. Dvostruki je osvajač Prstenca te trostruki pobjednik Vitice. (P. GREGOROVIĆ, B. BAN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter