Luka Hadžić: Gol posvećujem preminulom ocu

Luka Hadžić (M. ANGELINI)
Luka Hadžić (M. ANGELINI)

Da je uoči derbija rađena anketa koji bi igrač mogao odlučiti susret 31. kola između Istre 1961 i Rijeke, zacijelo bi malo tko pokazao na 20-godišnjaka kojeg je u zimskom prijelaznom roku Igor Pamić doveo iz Intera. Prvenstveno zbog toga što je do ove utakmice Luka Hadžić tek u dva navrata startao u prvih 11, i to oba puta izvan Pule. No, tražio je Paminjo nešto posebno za ovaj derbi, tražio i pronašao ga u ovom ofenzivnom veznom igraču.

- Kako ste proslavili tri godine čekanu pobjedu u regionalnom derbiju nad Rijekom?

- Proslavili smo odmah nakon utakmice u svlačionici. Stigle su pizze i tako je, spontano, krenulo i slavlje. Ma, najveće je slavlje bilo još na travnjaku, odmah nakon utakmice - zadovoljno je govorio Luka Hadžić.

- Igračima koji su dugo u pulskom prvoligašu jasno je koliko znači pobjeda u derbiju, ali koliko ona znači vama koji ste ovdje manje od pola godine?

- Došao sam u Istru 1961 tek u siječnju, ali su mi odmah po dolasku mnogi pričali o derbiju s Rijekom i rivalstvu. Tako sam vrlo brzo shvatio koliko ta utakmica znači našim navijačima i svima u klubu i oko njega. Zato sam i ja bio motiviran uoči susreta i drago mi je da naši navijači nisu razočarani otišli sa stadiona nakon utakmice.

- Prvi se ili važan gol u pravilu posvećuje nekome. Jeste li i vi nekome posvetili ovaj gol protiv Rijeke?

- Da, ovaj gol posvećujem svome ocu koji je umro prije sedam godina. Bio je uvijek uz mene, hrabrio me da ustrajem i da je živ, sad bi sigurno bio presretan da me vidi. Osim njemu, gol posvećujem i majci koja se puno namučila, ali i svim našim navijačima, treneru i suigračima. Bez svih njih ja danas ne bih bio ovdje.

Očekujete li sad da ćete ostati član udarne postave?

- Ne zamaram se time, to ovisi o treneru. Ja sam spreman i igrati u prvih 11, ali i krenuti s klupe. Sad je važno da odigramo kvalitetno u ove dvije preostale utakmice i ostvarimo povoljne rezultate, počevši od ovog gostovanja u Splitu. (Roberto CAR)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter