Luka Grubic najbolji mladi senior

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S državnog prvenstva u biciklizmu u vožnji na kronometar koje je održano nedaleko Nove Gorice u Sloveniji istarski su se klubovi vratili bez ijednog naslova, što se na državnoj smotri u borbi protiv vremena nije dogodilo dugo godina. Ipak, da istarski biciklisti osvoje ipak jedan naslov pobrinuo se Luka Grubic, biciklist iz Vozilici koji ove godine brani boje talijanske momcadi "Brisot Cardini Bibanese".

Grubic je na 38 kilometara dugackoj stazi obranio prošlogodišnji naslov u uzrastu do 23 godine, kad je još nastupao u dresu "Puris Kamena". Iza sebe je Grubic ostavio dva vozaca iz svog bivšeg kluba koji su zaostali više od cetiri minute. Drugi je, naime, bio Juraj Ugrinic, a treci Boris Legovic.

U kategoriji elite je takoder pobijedio jedan biciklist koji ne vozi za hrvatske klubove. Prema ocekivanjima, naslov je osvojio vozac "Zheroquadro Radenske" Matija Kvasina koji je pobijedio ispred vrlo dobrog Bruna Radotica iz "Meridiane Kamen" s prednošcu od 1.07 minuta.

U juniorskoj konkurenciji pobijedio je Marko Barbir iz šibenske "Fortice Tommasini", a najbolji istarski vozac bio je Endi Širol iz "Loborike", dok je medu kadetima slavio Bruno Maltar (Sokol Cestorad), a najbolji predstavnik istarskih klubova bio je Peter Kozlovic iz "Meridiane Kamen".

Kod žena, Antonela Ferencic (Istra Pazin) bila je treca, kao i Tino Smokovic iz istog kluba u ukupnom poretku veterana. Na prvenstvu je nastupio 51 biciklist iz 18 klubova, 16 hrvatskih i dva inozemna.

U nedjelju je na rasporedu cestovna utrka u organizaciji Biciklistickog kluba "Perutnina Ptuj". Najzanimljivija utrka, ona u kategoriji do 23 godine i elite starta u 14 sati, a vozit ce se u dužini od 176 kilometara. Start i cilj bit ce u Ptuju. Juniorska utrka bit ce dugacka 94,8 kilometara, a ona za kadete i žene 59,7 kilometara.


Podijeli: Facebook Twiter