Luka Faraguna viceprvak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Luka Faraguna, 17-godišnji bocar "Pule" osvojio je naslov juniorskog viceprvaka Hrvatske u disciplini pojedinacno klasicno na prvenstvu održanom u rijeckom bocarskom domu na Podvežici. Od mladog Rakljanca bolji je bio jedino Marino Milicevic iz "Zrinjevca", trenutno apsolutno najbolji junior Hrvatske i jedan od najboljih juniora svijeta, koji ga je pobijedio u finalu.

U natjecanju po skupinama Faraguna je pobijedio dvojicu bocara iz "Marinici", Deana Martinca 13:6 i Domagoja Šetefana 13:3, potom je u cetvrtfinalu svladao Antonija Bilosnica iz "Donata" 13:7 te u polufinalu Luku Kukuljana iz "Bencic Vargona" 13:4, ali je u finalu izgubio od Milicevica 4:13.

Faraguni je srebro u disciplini pojedinacno klasicno drugo na prvenstvu, s obzirom da se ranije zajedno s klupskim kolegom Dinom Kuticem okitio i broncom u parovima. Milicevicu je zlato u disciplini pojedinacno klasicno cetvrta medalja na prvenstvu u isto toliko odigranih disciplina, titule je osvojio i u krugovima, te zajedno s klupskim kolegom Perom Cubelom u parovima, dok je takoder s Cubelom srebrni bio u štafeti.

Od ostalih Istrana koji su nastupili u disciplini pojedinacno klasicno David Grabac iz "Istra aluminija" je stigao do cetvrtfinala u kojem je poražen od Milicevica 5:13 te je zauzeo osmo mjesto, a Benjamin Guštin iz "Usluge" je bio 13.


Podijeli: Facebook Twiter