Luka Bonačić glavni favorit

ISKUSTVO - Luka Bonačić (D. KRAJAČ/ CROPIX)
ISKUSTVO - Luka Bonačić (D. KRAJAČ/ CROPIX)

Božićni blagdani na ''Drosini'' protekli su u znaku potrage za novim trenerom. Postojala je nada da bi simpatizere Istre 1961 ispod jelke mogao dočekati poklon u vidu kartice s imenom novog trenera, no to se nije dogodilo. Blagdanska čestitka iz kluba sadržavala je svega još jedan poziv na strpljenje, uz napomenu da pregovori traju i da je dogovor kako imena za to vrijeme ostaju u tajnosti.

Što se tiče onoga što je dosad ''isplivalo'', sve je izvjesnije da od angažmana austrijskog stručnjaka Petera Paculta neće biti ništa, te da će se rješenja ipak tražiti na domaćem tržištu. U tom su se slučaju najviše isprofilirala imena Damira Milinovića i Luke Bonačića. Prvi se spominjao još nakon otkaza Igoru Pamiću, bivši trener Novigrada ove je sezone već promijenio dva drugoligaška kluba, sezonu počeo u Vinkovcima, a nastavio u Velikoj Gorici. Je li doista na pomolu i treća selidba?

- Neki kontakti su postojali, no u zadnje vrijeme to se primirilo i stoga vam ništa konkretnije ne mogu reći. Već sam naglasio da bi mi bila čast raditi u Istri 1961, pratim klub još otkako sam radio u Novigradu i sigurno da imam želju za dokazivanjem u prvoj ligi. No, lijepo mi je u Gorici i nigdje ne žurim – kazao nam je na tu temu Damir Milinović.

Takav je odgovor sugerirao da je 43-godišnji Milinović jedna od opcija, ali da se pregovori u međuvremenu vode s drugim stranama. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter