Luda za Metallicom u 85-oj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Margaret Priebe je pod stare dane poludjela za žestokim rockom i heavy metalom. I dok njene vršnjakinje uglavnom sjede pred TV-om, ona bez straha i stida skace na koncertima.

''Volim Metallicu – nema ništa loše u tome'', kaže 85-godišnja Margaret Priebe, koja je vjerojatno najstarija osoba na koncertima popularnog benda. ''Ljudi misle da sam cudna, ali ja volim glasno i nije me briga''.

Njen sin Jim bio je poprilicno šokiran kad je saznao koji mu je mamin omiljeni bend. Iznenadilo ga je da ova krhka starica voli tako žestoku glazbu. ''Mami se najviše svida Lars. Voli bubnjare'', kaže on. ''Lars je sladak, no svi mi se svidaju'', kaže bakica koja osim Metallice voli i glasno slušati Ozzy Osbournea i Judas Priest.

Ova starica odrasla u Detroitu tek je pod stare dane mogla osvijestiti svoju ljubav prema rocku. Njeni roditelji i njen suprug nikad nisu voljeli žestoku glazbu, tako da je tek nakon što je ostala udovica shvatila kakav zvuk joj zapravo paše. I upravo joj je kako samo priznaje "heavy metal pomogao da preživi teška vremena", tocnije dobije bitku s rakom. Glazba joj je u to vrijeme bila najveca utjeha.


Podijeli: Facebook Twiter