Lucija Stipanović briljirala za ukupnu pobjedu festivala

Institucije nisu jedino rješenje za osobe s mentalnom retardacijom (Arhiva/GI)
Institucije nisu jedino rješenje za osobe s mentalnom retardacijom (Arhiva/GI)

Kruna finalne večeri 3. Festivala mladih pjevačkih talenata "3, 2, 1… Pjevaj!", što se u petak održao u vodnjanskom Domu mladih, pripala je srednjoškolki iz Kostrene Luciji Stipanović. Ukupna pobjednica svojim je vokalnim uraganom, kako su neki komentirali, i upečatljivom izvedbom pjesme "Adaggio" Lare Fabian ostavila sve prisutne bez teksta i sakupila najviše bodova tročlanog žirija.

Dom pretijesan

U kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole prvo mjesto pripalo je Nikol Gržinić iz Buzeta koja je izvela pjesmu "Prijateljstvo", a u kategoriji viših razreda osnovaca pobjedu je odnijela Dinela Kazalac iz Karojbe koja je otpjevavši "Listen" od Beyonce zaslužila gromoglasan aplauz prepunog Doma mladih. U kategoriji srednjih škola briljirala je Natali Radovčić iz Pazina, a pred publiku je izašla s hitom pjevačice Pink "What about us". Žiri koji su činili Gabrijela Galant Jelenić, Franko Krajcar i Elvis Šilipetar (Mor Roll) nastupe je ocjenjivao temeljem tri kriterija: vokalna izvedba, intonacija i scenski nastup.

Dom je bio pretijesan za sve one koji su došli podržati 22 finalista izabrana na audiciji prije dva tjedna, a večer je protekla uz puno veselja i smijeha izazvanih pošalicama simpatičnog voditelja Matije Ljube i nastupima gostiju revijalnog dijela. Tom su prilikom nastupili članovi Društva naša djeca Vodnjan, Devin Juraj i Plesni centar Studio Pula te mladi makedonski pjevač David Temelkov.

Plasman u finale

Osim brojnih nagrada i nagradnih plaketa, koje su pobjednicima uručili žiri i zamjenica gradonačelnika Vodnjana Diriana Delcaro Hrelja, svi su oni po kategorijama osvojili i direktan plasman u finale festivala "All you need is love" u organizaciji udruge "Mali veliki mikrofon" iz Buzeta te nastup na festivalu palačinki 2. prosinca u Pazinu.

Svi su finalisti pak dobili diplome za sudjelovanje, ulaznice za predstave Teatra Naranča iz Pule i nagradni prosinački izlet. Posjetit će advent u Zagrebu i imanje obitelji Salaj u Čazmi, gdje će imati priliku vidjeti najljepšu Božićnu priču, ove godine obasjanu s 2,5 milijuna lampica. Festival mladih pjevačkih talenata u Vodnjanu organiziraju Grad i ovdašnje Pučko otvoreno učilište uz pomoć brojnih sponzora. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter