Lucija Debeljuh: Nećemo primati plaću za svoj rad

Lucija Debeljuh i Flavio Gregorović (T. GRBIĆ)
Lucija Debeljuh i Flavio Gregorović (T. GRBIĆ)

Promjena i gospodarstvo su bitni, nit je vodilja programa koji su danas u Vodnjanu predstavili Lucija Debeljuh, kandidatkinja SDP-a i HSU-a za vodnjansku gradonačelnicu, i Flavio Gregorović (SDP), kandidat za njezina zamjenika, uz Rosannu Biasol-Babić (HSU). Na listi za Gradsko vijeće pridružuju im se i nezavisni kandidati Ante Volarevića.

- Program je realan i ostvariv jer nerealne programe društvo ne može trpjeti, a prioritet je gospodarstvo. Ako u roku od dvije godine ne bude vidljivih rezultata, nas troje ćemo dati ostavku. Nećemo primati plaću za svoj rad jer kolege imaju poslove, a ja sam u mirovini. Važno nam je da Vodnjan izađe na more i osnovat ćemo centar za razvoj turizma.

Namjeravamo ponovno aktivirati mjesne odbore i povećati njihov broj, a sredstva će se po mjesnim odborima raspoređivati na način da dobiju 40 posto iznosa koji se prikupi od komunalne naknade i utrošiti na ono što misle da je najpotrebnije u njihovom mjestu, istaknula je Debeljuh.

Gregorović je dodao da gospodarstvo namjeravaju razvijati prvenstveno kroz turizam i da su na svojoj listi okupili ljude koji se bave poduzetništvom i turizmom.

- Nije vrijeme za nove poduzetničke zone, treba se okrenuti postojećim obrtnicima i njih potaknuti, a poticaj će im biti i to što ćemo kandidirati projekte na natječaje Europske unije, rekao je Gregorović.

Planiraju osnovati i centar za razvoj obrtništva i poduzetništva, poticati stare zanate, sadnju maslinika i vinograda te stočarstvo, gradnju obiteljskih hotela, pansiona, obnovu starih kuća i stancija… Formirat će i umirovljeničko socijalno vijeće te osloboditi umirovljenike čija je mirovina manja od 1.400 kuna plaćanja komunalne naknade i odvoza smeća, kao i omogućiti umirovljenicima besplatan autobusni prijevoz do Pule. Osnovat će i kulturno vijeće, pokrenuti projekt "Vodnjan - dio sveučilišta", izraditi strategiju razvija sporta na Vodnjanštini te niz drugih. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter