Lučicom u Pješčanoj Uvali gospodari Lučka uprava Pula

Sportska lučica u Pješčanoj Uvali (M. ANGELINI)
Sportska lučica u Pješčanoj Uvali (M. ANGELINI)

Sportskom lučicom u Pješčanoj Uvali odsad će gospodariti pulska Lučka uprava, odlučeno je na zadnjoj sjednici Županijske skupštine. Razlog je rješenje Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture od 5. prosinca 2012. godine, kojim je zbog neodređenosti granica lučkog područja poništena odluka Županijskog poglavarstva o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke u Pješčanoj Uvali lokalnoj udruzi sportskih ribolovaca, čime je koncesija praktički prestala biti na snazi.

Općina Medulin se obratila resornom ministarstvu s prijedlogom da se sportska luka u Pješčanoj Uvali privremeno povjeri na upravljanje trećoj osobi, odnosno lokalnom sportsko ribolovnom društvu, i to na temelju odluke Općine.

No, Ministarstvo je u svojem odgovoru ukazalo na zakonsku nemogućnost da Općina povjeri na upravljanje sportsku luku trećoj osobi te je predložilo da se sportska luka povjeri na upravljanje nadležnoj lučkoj upravi, s obzirom da je ondje smješten veliki broj plovila. Također, Ministarstvo je predložilo da Županija donese odluku u korist Lučke uprave, a u roku od dvije godine Općina Medulin će provesti postupak davanja koncesije.

- Ništa se u suštini neće mijenjati. Vezovi će ostati korisnicima, a cijena korištenja neće biti veća od 200 kuna po dužnom metru broda godišnje. Usto ćemo angažirati noćnog stražara, koji će paziti da ništa ne bude otuđeno ili oštećeno, veli ravnatelj Lučke uprave Pula Donald de Gravisi. (C. B. GALIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter