Lučić-Baroni pobjeda u trileru, poraz Konjuh

Novouređena soba u hotelu Mimosa (N. LAZAREVIĆ)
Novouređena soba u hotelu Mimosa (N. LAZAREVIĆ)

Mirjana Lučić-Baroni svladala je aktualnu olimpijsku pobjednicu Monicu Puig sa 6-4, 6-7 (4), 7-6 (4) dva sata i 27 minute borbe u meču 1. kola US Opena te se pridružila Donni Vekić u 2. kolu, dok je Ana Konjuh poražena od Australke Asleigh Barty sa 4-6, 6-0, 6-1.

Lučić-Baroni je triput morala lomiti upornu Portorikanku koja se vratila s ruba ponora pred kojim je bila nakon što je naša veteranka povela sa 6-4, 5-1. Mirjana je propustila prvi servis za pobjedu kod 5-2, a na 5-4 je propustila prve dvije meč-lopte. Puig je u 'tie-breaku' osvojila prvih pet poena i lakoćom izborila treći set.

U njemu je Lučić-Baroni vodila 4-2, ali odmah izgubila prednost. Kod vodstva 6-5 izborila se za nove tri meč-lopte (0-40) koje je Puig spasila nizom od pet poena i odvela je dvoboj do odlučujućeg 'tie-breaka'. Uslijedili su novi zapleti i obrati. Povela je hrvatska tenisačica sa 4-0, Puig izjednačila na 4-4, da bi konačnim nizom od tri poena Lučić-Baroni uspjela slomiti otpor Portorikanke i nakon šestu meč-loptu pretvoriti u pobjedu.

Nažalost, hrvatske tenisačice nisu uspjele sa stopostotnim učinkom završiti prvi dan US Opena, jer je Ana Konjuh nakon sjajnog otvaranja i osvajanja prvog seta, potpuno pala u nastavku dvoboja s Australkom Asleigh Barty. Naša je tenisačica trebala 39 minuta za osvajanje prve dionice meča sa 6-4, a onda je u sljedeće 43 minute osvojila jedan od 13 odigranih gemova i porazom 4-6, 6-0, 6-1 završila nastup na ovogodišnjem US Openu, na kojem je branila prošlogodišnje četvrtfinale.

Lučić-Baroni će u 2. kolu igrati protiv Španjolke Carle Suarez Navarro koja je sa 6-4, 6-2 nadigrala Turkinju Ipek Soylu. U dosadašnja tri meča sa Suarez Navarro Lučić-Baroni je doživjela tri poraza, a posljednji prije dva tjedna na turniru u Cincinnatiju, kad je bilo 6-3, 7-5 za Španjolku.

Donnu Vekić, koja je sa 6-2, 6-1 svladala Brazilku Beatriz Haddad Maia, u 2. kolu čeka 22. nositeljica Kineskinja Shuai Peng. Ona je 6-4, 6-1 nadigrala Francuskinju Hesse. Bit će to prvi dvoboj Osječanke i 31-godišnje Kineskinje.

U utorak će na teren i posljednja hrvatska predstavnica u 1. kolu. Dućanka Petra Martić sastaje se sa 10. nositeljicom Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom, od koje je prije šest godina doživjela dva poraza u dva seta, prvi na Australian Openu, a drugi u Torontu. Njihov je meč na rasporedu kao treći na terenu 10, gdje program započinje u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Tada će na teren Ivo Karlović kojeg u 1. kolu čeka Amerikanac Bjorn Fratangelo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter