Luci Rijeka dobar posao ako sponzorira Olimpiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Kopra bi prema Rijeci uskoro trebala skrenuti prva pošiljka banana, a Luka Rijeka bi doista uskoro mogla postati sponzor Nogometnog kluba Olimpija. Ovaj scenarij još uvijek nije sasvim siguran, ali se pregovori između Luke Rijeka i Izeta Rastodera, koji spada među najveće trgovce bananama u svijetu, odvijaju u dobrom smjeru.

Dogovorena je prva količina tereta, koji bi trebao stići za desetak dana u riječku luku u kontejnerima. Ta prva pošiljka svojevrsni je test kvalitete, efikasnosti i cijena usluga na riječkom prometnom pravcu, a ovisno o rezultatima i daljnjim pregovorima, u Rijeku bi trebali redovito stizati kontejneri i brodovi s bananama, koje spadaju u visoko prihodovnu vrstu tereta za svaku luku.

Sve to događa se nakon što je Rastoder, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika i financijera slovenskog nogometnog prvoligaša Olimpije, zatražio od Luke Kopar da bude sponzor njegovog kluba ili će u suprotnom teret preusmjeriti prema Rijeci. Pokazalo se, naime, kao problem što Luka Kopar sponzorira Nogometni klub Kopar, dok za Rastoderovu Olimpiju nema sluha.

Ovaj pomalo neobičan nogometno-lučki posao trebao bi biti nastavljen dodatnim razgovorima i to na utakmici Rijeka - Dinamo danas na Kantridi, gdje bi trebao doći i Izet Rastoder.

Predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić ne bježi od mogućnosti sponzoriranja Olimpije, što bi bio svojevrsni presedan za riječku luku, koja nikada ranije nije pomagala sport u drugoj državi.

Na pitanje nije li nelogično da Luka Rijeka postane sponzor slovenskog prvoligaša, dok istovremeno ne izdvaja ni jednu lipu za NK Rijeku, predsjednik Uprave Luke priznaje da takva kritika ima svoju logiku. (D. PAJIĆ/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter