Lubenice velicine pomidora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mame izgledom, a nakon kušanja i okusom, takozvane sugar baby minijaturne lubenice proizašle su iz eko-proizvodnje Nenada Kuftica.

Nudi ih na svom štandu na gradskoj tržnici. Kuftic se ekološkom proizvodnjom u okolici Marcane, tocnije u Marcanskim Dvorima, bavi vec 12 godina.

- Zapravo, tajna je u netretiranju, eventualno ih koji put zalijem i to je sve. Malene su, narastu do pet centimetara i do težine od oko 80 grama, i nevjerojatno su slatke.

Cijena im je deset kuna za kilogram, odnosno oko pet kuna po komadu. No, razlika u kvaliteti naspram obicnih, velikih lubenica je ogromna. Najbitnija je mikroklima i agrotehnicki rokovi. Važno je reci da ih uzgaja prirodno, ne koristim niti umjetna gnojiva niti pesticide, a ove su godine posebno male jer je suša, tvrdi Kuftic.

Osim zanimljivih mini lubenica koje uzgaja posljednje tri godine, Kuftic nastoji širiti svoju ponudu pa tako primjerice nudi cetiri vrste dinja, neobicne žuto-zelene, zebraste pomidore, paprike, tikvice, smokve i starinski krumpir.


Podijeli: Facebook Twiter