LP: Uvjerljive pobjede Reala, Borussije i Atletica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najzanimljivijem susretu večeri u Ligi prvaka aktualni prvak Europe Real Madrid je projurio Anfieldom pobijedivši Liverpool 3-0, Borussija Dortmund je u Istanbulu deklasirala Galatasaray 4-0, dok je Atletico Madrid uz jedan gol Maria Mandžukića pobijedio Malmo 5-0.

'Kraljevski klub' je rutinski odradio posao na Anfieldu uoči velikog subotnjeg derbija protiv Barcelone. Real je prvom poluvremenu zabio sva tri gola, a potom mirno sačuvao vodstvo. Mrežu 'redsa' načeo je Cristiano Ronaldo u 23. minuti. Bio je to njegov 70. gol u Ligi prvaka, 20-ti ove sezone u svim natjecanjima i prvi uopće na Anfieldu. Iduća dva gola zabio je Karim Benzema (30, 41). Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Dejan Lovren za Liverpool.

"Kraljevski klub" i "Redsi" osvojili su ukupno čak 15 naslova europskih prvaka, no bio je to njihov tek četvrti međusobni susret. U prethodna tri slavio je Liverpool i to bez primljenog gola. U finalu Kupa prvaka 1981. Liverpool je pobijedio 1-0, u sezoni 2008/2009. u osmini finala Lige prvaka Liverpool je na svom terenu pobijedio 4-0, a potom na Santiago Bernabeu 1-0.

U drugom susretu iz skupine B Ludogorec je Sofiji golom golom Mineva u drugoj minuti nadoknade slomio Basel 1-0. Gosti su od 18. minute igrali bez isključenog Sereya Diea.

Na ljestvici vodi Real s devet bodova, a Ludogorec, Basel i Liverpool imaju po tri boda.

U skupini A španjolski prvak Atletico Madrid je pobijedio Malmo 5-0 uz jedan pogodak našeg Mandžukića. Atletico se prvo poluvrijeme mučio protiv švedskog sastava, a potom u nastavku susreta zabio pet golova. U 48. minuti je Koke doveo u vodstvo domaćine, Mandžukić je povisio na 2-0 u 61. minuti, a tri minute kasnije u strijelce se upisao i Griezmann. U samoj završnici golove su zabili Godin i Cerci. Mandžukić je igrao do 77. minute kada je zamijenjen.

U drugom susretu Olympiakos je srušio Juventus 1-0, a pogodak odluke zabio je Pajtim Kasami u 36. minuti. Junak utakmice bio je vratar grčkog sastava Roberto koji je imao čak devet sjajnih obrana. Juve je najbliže golu bio u 81. minuti kada je Morata uzdrmao vratnicu.

Na ljestvici vode Atletico Madrid i Olympiakos sa po šest bodova, dok Juve i Malmo imaju po tri boda.

U skupini C Bayer Leverkusen je pobijedio Zenit 2-0 golovima Giulija Donatija (58) i Kyriakosa Papadopoulosa (63). 'Apotekari' su od 79. minute igrali bez isključenog Wendella, no Zenit nije uspio iskoristiti igrača više. Tin Jedvaj ušao je u igru u 81. minuti, dok je Darijo Krešić utakmicu proveo na klupi za pričuve njemačkog sastava.

U drugom dvoboju Monaco i Benfica su odigrali bez golova. Jedan od najboljih igrača susreta bio je Danijel Subašić koji se istaknuo s nekoliko obrana na vratima momčadi iz Kneževine. Monaco je u posljednjih 15 minuta imao igrača više, nakon što je isključen Lisandro Lopez no nije uspio zabiti gol.

Na ljestvici vodi Bayer sa šest bodova, Monaco ima pet, Zenit četiri, a Benfica jedan bod.

U skupini D Borussia Dortmund je u Istanbulu deklasirala Galatasaray 4-0. Njemački doprvak je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, a strijelci su bili Pierre-Emerick Aubameyang (6, 18) i Marco Reus (41) sjajnim lobom sa 25 metara. Koncem susreta među strijelce se upisao i Adrian Ramos.

U drugom dvoboju Arsenal je u posljednjim trenucima susreta zabio dva gola Anderlechtu i okrenuo rezultat za pobjedu 2-1. Anderlecht je poveo golom Andyja Najara u 71. minuti, a potom je Vanden Borre u 79. minuti uzdrmao vratnicu. Arsenal je izjednačio u 89. minuti golom Kierana Gibbsa, a pobjedu 'Topnicima' donio je Podolski u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Na ljestvici vodi Borussija s devet bodova, Arsenal ima šest, a Galatasaray i Anderlecht po jedan bod. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter