LP: Šerif - Dinamo 0:3, modri prošli dalje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u posljednje pretkolo Lige prvaka nakon što su u obje utakmice 3. pretkola slavili protiv moldavskog Šerifa.

I dok je prije tjedan dana u prvoj utakmici Dinamo pobijedio 1.0, večeras je u uzvratnom susretu u Tiraspolu slavio s 3:0. Strijelci za Dinamo bili su Fernandes (10), Soudani (27) i Čop (61).

Brojne prilike koje je Dinamo propustio u prvoj utakmici prije tjedan dana u Zagrebu, kada su modri tek pred kraj susreta uspjeli zabiti za 1:0, večeras su obilno nadoknađene. Dinamo je praktično izborio prolaz nakon samo 27 minuta utakmice.

Modri su poveli u 10. minuti, a strijelac je bio Fernandes, koji je s 18 metara preciznim udarcem pogodio mrežu Šerifa. Već u 27. minuti Dinamo je vodio 2:0. Na lijevom boku su kombinirali Pivarić i Čop, a potom je Pivarić ubacio za Soudanija, koji je lakoćom zabio.

Imao je Dinamo još dvije stopostotne prilike u prvom poluvremenu, u 9. minuti Soudani, a u 13. Husejinović.

Konačnih 3:0 postavio je u 61. minuti iz kontranapada, koji je sam završio Duje Čop.

Imao je i Šerif dvije prilike u drugom dijelu, u 55. je prekratak bio Ricardinho, a u 67. minuti promašio je Luvannor.

Nakon što je jučer Maribor izbacio ciparski APOEL, Dinamo bi trebao biti nositelj u posljednjem pretkolu, a to znači da su mu mogući protivnici Maribor, bugarski Ludogorec, kazahstanski Šahtar, bečka Austrija, ili varšavska Legija. Ždrijeb je u petak u Nyonu.

ŠERIF: Tomić, Metoua, Paye, Samardžić, William, Luvannor, Fernando, Cadu, Stanojević (Paşcenco, 14), Ricardinho (Isa, 63), Jhulliam (Balima, 81).

DINAMO: Zelenika, Pinto, Addy (Šimunović, 72), Šimunić, Pivarić, Ademi (Sare, 59), Soudani (Halilović, 79), Pamić, Husejinović, Fernandes, Čop. (Hina, snimio D. KRAJAČ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter