LP: Remi na Stamford Bridgeu, preokret Barcelone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Chelsea je remijem krenuo u obranu naslova pobjednika Lige prvaka.  Juan Mata je u 79. minuti imao meč loptu protiv Juventusa, nakon što je u tri minute prvoga dijela Brazilac Oscar dvaput svladao Buffona. Mata se našao pred vratarem Juventusa na ubacivanje  Hazarda, ali pogodio je vanjski dio mreže. Kazna je stigla samo minutu kasnije, Fabio Quagliarella je sjajno iskoristio ubacivanje Marchisija i kroz noge Čecha poslao loptu u mrežu. Quagliarella je u 87. minuti mogao donijeti i pobjedu gostima, međutim  pogodio je vratnicu.

Na vrhu skupine E je Šahtar, koji se s dva pogotka Henrika Mkhitaryana lako obračunao s danskim prvakom Nordsjaellandom. Dario Srna je odigrao čitavu utakmicu i zaradio žuti karton, Eduardo da Silva ostao je na klupi domaćina, kao i Mario Tičinović kod gostiju. Zato je Ivan Runje, 21-godišnji Splićanin, za Dance odigrao čitavu utakmicu.

Mario Mandžukić ušao je u igru u 63. minuti umjesto Pizarra. Njegov doprinos pobjedi Bayerna nad Valencijom (2:1) mogao je biti veći da je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade realizirao jedanaesterac.  Diego Alves je pročitao namjeru hrvatskog reprezentativca, ali nije mogao spriječiti poraz svoje  momčadi.

U Barceloni je moskovski Spartak prijetio senzacijom, u 59. minuti Romulo je gostima donio vodstvo 2:1. No, prvi strijelac Lige prvaka u posljednja četiri izdanja Leo  Messi  pogocima u 71. i  80. minuti postavio je stvari na svoje mjesto,  spriječivši prvi domaći poraz Barce u 17 utakmica u Europi.  Barcelona je krenula po treći europski naslov u posljednjih pet godina... (Zlatko HORVAT/Novi list)

Semafor

Skupina E:  Chelsea - Juventus 2:2 (Oscar 31" i 33"/Vidal 38", Quagliarella 80"), Šahtar Donjeck - Nordsjaelland 2:0 (Mkhitaryan 44" i 76).

Skupina  F: Bayern - Valencia 2:1 (Schweinsteiger 38", Kroos 76"/Valdez 90"), Lille - BATE Borisov 1:3 (Chedjou 60"/Volodko 6", Rodionov  20", Olehnovič 43").

Skupina G: Barcelona - Spartak Moskva 3:2 (Tello 14", Messi 72" i 80"/D. Alves 29"-ag,  Romulo 59"),  Celtic  - Benfica 0:0.

Skupina H: Braga - CFR Cluj 0:2 (Bastos 19" i 34"), Manchester United - Galatasaray 1:0 (Carrick 7").


Podijeli: Facebook Twiter