LP: Real ponizio Schalke, Chelsea strepi pred revanš

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Real je bio potpuno dominantan u utakmici protiv Schalkea, potpuno ponizivši svog protivnika rezultatom 6:1. Po dva zgoditka postigli su Ronaldo, Bale i Benzema, dok je najljepši potez djelo Huntelaara koji je postigao počasni gol za njemački tim. Galatasaray je bio bolji takmac u utakmici protiv Chelseaja i nakon zostatka od 1:0 na poluvremenu bio blizu preokreta u završnici utakmice. To je bio jedini neriješeni rezultat u osmini finala, koja je u potpunosti pripala gostujućim ekipama.

Schalke - Real Madrid 1:6

Strijelci: 0:1 Benzema (13), 0:2 Bale (19), 0:3 Ronaldo (51), 0:4 Benzema (56), 0:5 Bale (70), 0:6 Ronaldo (89), 1:6 Huntelaar (89)

Real je u Gelsenkirchen došao sa namjerom da već u prvoj utakmici riješi pitanje oko prolaska u četvrtfinale i u tome je u potpunosti uspio. Schalke se pokazao kao nedorastao protivnik koji je srljao iz greške u grešku, dok je Real sve "poklone" iskoristio i do vrha napunio mrežu svog protivnika. Ovo je ujedno bila i prva pobjeda Kraljevskog kluba u Njemačkoj, nakon šest uzastopnih poraza od njemačkih predstavnika.

Prvi pogodak vidjeli smo nakon duplog pasa Ronalda i Balea koji je iskoristio Benzema i u 13. minuti doveo svoj tim u vodstvo.

Najbolju priliku na utakmici Schalke je propustio u prvom narednom napadu nakon vodstva Reala. Draxler nije iskoristio savršenu priliku kada je sa samo pet metara pucao direktno u Casillasa koji kratko odbija loptu, a Meyer ne koristi lošu reakciju vratara Reala i šalje loptu visoko iznad grede.

Real je kaznio propuštenu priliku nogometaša Schalkea već u 21. minuti nakon solo prodora Balea. "Prošetao" se napadač Reala pokraj svojih čuvara i zakucao loptu iza leđa nemoćnog vratara Fährmanna za već tada velikih 2:0.

Do kraja prvog poluvremena gledali smo pokušaje Cristiana Ronalda koji se na sve moguće načine pokušao upisati u listu strijelaca, ali mu to u prvih 45. minuta nije uspjelo.

Svoju dobru igru "naplatio" je u 52. minuti kada je majstorskim driblingom izbacio Matipa iz igre i pogodio malu mrežicu za vodstvo gostiju od 3:0.

Samo pet minuta kasnije Ronaldo je bio asistent kod gola Benzeme, koji je njegov pas petom pretvorio u svoj drugi pogodak na ovoj utakmici. Tu nije stala katastrofa Schalkea, jer Bale u 69. minuti odlično koristi dubinsko proigravanje Ramosa i rutinski savladava Fährmanna za visokih Real - Schalke 5:0.

Ni tu nije bio kraj Schalkeovim mukama, jer se i Ronaldo odlučio upisati po drugi put u listu strijelaca. To mu je i uspjelo u 89. minute kada je na proigravanje Benzeme izbjegao zaleđe, zaobišao vratara Fährmanna i proslavio Realov šesti pogodak na ovoj utakmici.

Kada su svi pomislili promijeniti ime domaćinu u Schalke 06, Huntelaar je postavio konačan rezultat utakmice. Odlično je bivši napadač Reala ispratio akciju svojeg suigrača čiji centaršut sa lijeve strane iz voleja sa 16 metara posprema pod gredu nemoćnog Casillasa, za konačnih Schalke - Real 1:6.  

Galatasaray - Chelsea 1:1

Strijeci: 0:1 Torres (9), 1:1 Chedjou (65)

Nogometaši Galatasaraya pred prepunim stadionom, odigrali su neriješeno sa Chelseajem i imaju za čim da žale jer su većinu utakmice bili bolji i opasniji protivnik.

Iako su domaći krenuli silovito od prvog sudačkog zvižduka prvu pravu priliku imali su gosti iz Londona preko Williana a koji nije iskoristio veliku pogrešku vratara Muslere.

Čuvar mreže domaćih je nepotrebno istrčao na 20-ak metara od svog gola i loptu predao pravo u noge Wilianu koji je pokušao da ga savlada lob udarcem, ali se Muslera uspio na vrijeme vratiti i glavom izbaciti loptu u korner.

Prikazanim na terenu bilo je očito da će domaći pokušati napasti svim snagama na gol Čecha, a da će Chelsea čekati i najmanju grešku da kazni svog protivnika, što se i dogodilo u devetoj minuti susreta.

Školski odigran kontranapad i odlično proigravanje Azpilicetae koristi Fernando Torres koji preciznim udarcem šalje loptu u mrežu za vodstvo gostiju iz Londona.  

Nakon primljenog pogotka Galatasaray je prebacio težište igre na polovicu Chelseaja i imao više od igre. Čak smo vidjeli i pogodak Buraka Yilmaza koji je poništen jer je Terry ostavio drugu loptu u terenu i zaradio žuti karton, ali ujedno i spasio svoj tim od izjednačujućeg gola.

Drugo poluvrijeme nošeni velikom podrškom sa tribina igrači Galatasaraya kosntatno su prijetili Petru Čechu koji je "potpisao" kapitulaciju u 65. minuti utakmici. Sneijder je odlično izveo udarac iz ugla i pronašao na drugoj vratnici usamljenog Chedjou koji se samo "naklonio" za izjednačenje.

Do kraja utakmice vidjeli smo još odličan udarac Tellesa koji je Petr Čech krajnjim naporom izbacio iznad grede i spasio svoj tim. To je ujedno bila i zadnja prava prilika na ovom meču, pa će obje ekipe s nestrpljenjem i nadom čekati uzvrat na "Stamford Bridgeu". (Dejan FERINAC)


Podijeli: Facebook Twiter