LP: Real korak do čuda, Borussia u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U uzvratnom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Borussiju Dortmund 2:0, no njemački sastav je izborio finale jer je u prvom susretu slavio 4:1. Golove za Kraljevski klub postigli su Karim Benzema u 83. minuti i Sergio Ramos u 88. minuti. Borussija Dortmund je ukupnim rezultatom 4:3 izborila plasman u svoje drugo finale, nakon što je 1997. godine osvojila naslov prvaka Europe.

Realu je za prolaz u njegovo 13. finale elitnog natjecanja Starog kontinenta trebao još jedan gol, no Borussija se uspjela obraniti. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta i bio je jedan od najboljih igrača Kraljevskog kluba. Za Španjolce će biti mala utjeha da je Realu ovo bilo već 24. polufinale Kupa i Lige prvaka, što nije uspjelo niti jedno klubu, a Real je rekorder i s devet europskih naslova prvaka.

Borussija će u finalu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg ogleda Barcelone i Bayerna na Camp Nou. Bayern je u prvom susretu u Munchenu slavio 4:0 i jednom nogom je u finalu.

Real Madrid - Borussia Dortmund 2:0 (0:0)

Santiago Bernabeu. Gledatelja: 85.000. Sudac: Howard Webb (Engleska).

Strijelci. 1:0 Benzema (83), 2:0 Ramos (88)

REAL MADRID: Diego Lopez, Essien, Ramos, Varane, Coentrao (od 57. Kaka), Modrić, Alonso (pd 58. Khedira), Di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain (od 57. Benzema).

BORUSSIA (D): Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer, Guendogan, Bender (od 90. Santana), Blaszczykowski, Goetze (od 13. Grosskreutz), Reus, Lewandowski (od Kehl).

Dortmundska Borussia prošla je u finale Lige prvaka nakon što Real na Bernabeu nije uspio dostići zaostatak 1:4 iz prvog dvoboja. Real je ispao jer nije uspio u prvih 15-tak minuta postići zgoditak iz izglednih prilika, a Španjolci su imali previše poptuno neraspoloženih igrača, uključujućinajveću zvijezdu Ronalda, koji je odigrao valjda najgoru utakmicu u dresu Reala.

Kraljevski klub je na silu uspio u završnici postići dva zgoditka, ali ne i treći, dok se Borussia ipak izvukla nakon što su u drugom dijelu Lewandowski i Gundogan iz čistih prilika propustili i prije završnice utakmice osigurati prolaz.

Utakmica je počela očekivanim pritiskom Reala, koji je već nakon deset minuta propustio dvije velike prilike. Prvo je Higuain u istuaciji kada je bio sam ispred vratara pogodio Weidenfellera u nogu, a samo nekoliko minuta kasnije u sličnoj prilici Özil puca pored vrata. U 13. minuti je igru zbog ozljede napustio Goetze, a u 15. minuti dva najveća strijelca su zapucala skoro identične prilike.

U prvoj velikoj šansi gostiju Lewandowski s pet metara pogađa vratara Reala, a samo nekoliko sekundi kasnije u identičnoj prilici Ronaldov šut također završava u prsima vratara Borussie. Tek što je počelo drugo poluvrijeme Lewandowski s pet metara strahovitim udarcem pogađa gredu, a u 61. minuti Gundogan je promašio nemoguće s tri metra. Borussiji se to silno promašivanje osvetilo u zadnjih sedam minuta.

U 83. minuti Özil je proigrao Benzemu, koji konačno pogađa njemačku mrežu, a u 88. minuti Ramos je nakon velike gužve jakim udarcem povisio na 2:0. Dokraja ipak nije bilo drame, pa je Real "Pirovom pobjedom" ispao. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter