LP: Real i Porto u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni europski prvak Real Madrid i portugalski velikan Porto prva su dva kluba koja su izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Real Madrid je prošao dalje usprkos porazu na Santiago Bernabeu od Schalkea 3-4, a 'Kraljevski klub' je spasila pobjeda od 2-0 u prvom susretu u Gelesenkirchenu. Porto je daleko mirnije odradio uzvrat protiv Basela pobijedivši 4-0 nakon 1-1 iz prve utakmice. Očekivalo se kako će Real nakon trijumfa u Gelsenkirchenu rutinski odraditi dvoboj protiv Schalkea, no njemački sastav je sjajnom predstavom pobijedio 4-3 i samo je odlični Iker Casillas spriječio Schalke da ne priredio jednu od najvećih senzacija u povijesti Lige prvaka. Njemački sastav je pružio hrabru utakmicu, vodio je 1-0 i 2-1, a kada je Real poveo 3-2, uspio je okrenuti rezultat s dva gola i u posljednjih pet minuta prirediti paniku europskom prvaku. Strijelci za Schalke bili su Christian Fuchs (20), Klaas-Jan Huntelaar (40, 84) i Sane (57), dok su strijelci za Real bili Cristiano Ronaldo (25, 45) i Karim Benzema (53).

Za Real je nakon 114 dana pauze zaigrao i naš Luka Modrić ušavši u igru u 58. minuti. U drugom dvoboju nije bilo previše neizvjesnosti. Porto je deklasirao Basel 4-0 nakon 1-1 iz prve utakmice. Strijelci za Porto bili su Yacine Brahimi (14), Hector Herrera (47), Casemiro (56) i Vicent Aboubakar (76). U srijedu su još dva uzvratna susreta osmine finala, a sastaju se Chelsea - PSG (1-1), te Bayern - Šahtar (0-0). Preostale četiri utakmice su idućeg tjedna. U utorak, 17. ožujka igrat će Atletico - Bayer (0-1), te Monaco - Arsenal (3-1), a dan kasnije Barcelona - Manchester City (2-1) i Borussia Dortmund - Juventus (1-2). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter