LP: Real bolji od Juventusa, petice Bayerna i PSG-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najzanimljivijoj utakmici večeri u Ligi prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Juventus 2-1.

Europski prvak Bayern je u Munchenu deklasirao Viktoriju Plzen 5-0, a identičnim rezultatom je PSG slavio u Bruxellesu protiv Anderlechta. Bayer Leverkusen je deklasirao Šahtar 4-0, a Manchester United je jedva pobijedio Real Sociedad 1-0.

U derbiju B skupine vidjeli smo zanimljiv nogomet u kojem je Real slavio 2-1, no do boda je mogao i Juventus, i to s igračem manje. Oba gola za "kraljevski klub" postigao je Cristiano Ronaldo (5, 28-11m), dok je strijelac za goste bio Llorente (22).

Juve je od 48. minute igrao bez isključenog Chiellinija, no Real nije uspio iskoristiti igračku prednost, čak je u završnici mogao primiti gol, no Giovinco je loše reagirao u dvije izgledne situacije. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odradio je svih 90 minuta u domaćim redovima.

U drugom susretu iz skupine Galatasaray je u Istanbulu pobijedio FC Kopenhagen 3-1. Turski sastav je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, a strijelci su bili Felipe Melo (10), Wesley Sneijder (38) i Didier Drogba (45). U nastavku je Claudemir tek ublažio poraz golom u 88. minuti.

Na ljestvici vodi Real s devet bodova, Galatasaray ima četiri, Juve dva, a Kopenhagen jedan bod.

Europski prvak Bayern je u susretu 3. kola D skupine deklasirao Viktoriju Plzen 5-0. Bavarski sastav je poveo u 25. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Ribery. Na 2-0 je povisio Alaba u 37. minuti na asistenciju hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića. U nastavku susreta Bayern je postigao još tri pogotka, a strijelci su bili Ribery (61), Schweinsteiger (64) i Gotze (90). Mandžukić je započeo utakmicu od prve minute i igrao je do 71. minute kada ga je zamijenio Pizzaro.

U drugom susretu izu skupine Manchester City je na gostovanju pobijedio moskovski CSKA 2-1. Ruski prvak je odlično otvorio utakmicu i u 32. minuti je poveo golom Zorana Tošića nakon asistencije Keisukea Honde. Međutim, 'Građani' su do konca prvog dijela okrenuli rezultat, a oba gola zabio je Sergio Aguero. Prvo je u 34. minuti izjednačio na asistenciju Davida Silve, a potom je u 42. minuti na asistenciju Negreda doveo engleski sastav u vodstvo. U nastavku utakmice City je mogao i uvjerljivije slaviti, no niti CSKA nije bio bez prilika, međutim više nije bilo golova. Utakmica je igrana na Himki Areni usprkos očajnom stanju travnjaka. Uoči utakmice Englezi su prosvjedovali zbog stanja terena, a menadžer Cityja Manuel Pellegrini čak je izjavio kako je sramota što se jedna utakmice Lige prvaka igrala na takvom travnjaku.

Na ljestvici vodi Bayern s devet bodova, City ima šest, CSKA tri, a na začelju je Viktorija bez bodova.

U susretu A skupine Bayer je u Leverkusenu razbio Šahtar 4-0 uz dva postignuta gola Kiesslinga (22, 72), a strijelci su bili i Rolfes (50), te Sam (57). Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za ukrajinski sastav, dok Eduardo da Silva ponovo nije ulazio u igru.

U drugom dvoboju Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Real Sociedad 1-0, a pogodak odluke postignut je u 2. minuti kada je Martinez zatresao vlastitu mrežu.

Na ljestvici vodi United sa sedam bodova, Leverkusen ima šest bodova, Šahtar tri, a Real Sociedad je bez bodova na začelju.

U skupini C PSG je nastavio pobjednički niz i protiv Anderlechta pobijedivši u Bruxellesu 5-0. PSG je već u prvom poluvremenu vodio 3-0, a sva tri gola zabio je Zlatan Ibrahimović (17, 22, 36). Ibro je svoj show nastavio i u drugom poluvremenu postigavši još jedan gol u 62. minuti, a među strijelce se upisao i Cavani (52).

Benfica i Olympiakos su u Lisabonu odigrali bez pobjednika 1-1. Gosti su poveli golom Domingueza u 29. minuti, a izjednačio je Cardozo u 84. minuti.

Na ljestvici vodi PSG s maksimalnih devet bodova, Olympiakos i Benfica imaju po četiri boda, a na začelju je Anderlecht bez bodova. (Hina, foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter