LP: Prošli Borussia, Real, Milan, PSG i Schalke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Borussie Dortmund, Real Madrida, PSG-a i Milana plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon današnjih utakmica 5. kola, te su se pridružili Barceloni, Valenciji, Bayernu, Šahtaru, Manchester Unitedu, Portu i Malagi, koji su to osigurali ranije.

U sve četiri skupine koje su igrane danas poznati su sudionici osmine finala, pa će se u zadnjem kolu igrati za prestiž i Europsku ligu.

Borussia i Real izborili su osminu finala i prije zadnjeg kola. Klub iz Dortmunda je prohujao Amsterdamom slavivši s čak 4:1, a već nakon prvog dijela Nijemci su vodili s 3:0. Ivan Perišić je igrao od 63. minute za goste.

Manchester City i Real su odigrali 1:1 u borbenoj utakmici u kojoj je bilo dosta žutih kartona. Real je poveo preko Benzeme (10), a izjednačio je Aguerro (73). City je s bodom ostao u prilici da se s Ajaxom bori za treće mjesto i Europsku ligu. Luka Modrić je startao u prvoj postavi, a zamijenjen je u 68. minuti.

U skupini B Arsenal i Schalke su domaćim pobjedama osigurali prolaz. Arsenal je s 2:0 slavio protiv Montpelliera, dok je Schalke tek u završnici, pogotkom Fuschsa u 77. minuti, pobijedio Olimpiakos.

U skupini C Milan se pridružio Malagi u osmini finala pobijedivši u izravnom obračunu u Bruxellesu Anderlecht s 3:1. Pobjedu su Milanu donijeli El Shaarawy, Mexes i Pato, a u ranije odigranom dvoboju ove skupine u Sankt Peterburgu su Zenit i Malaga odigrali 2:2.

Rezultati utakmica 5. kola u skupinama A, B, C i D: skupina A: Porto - Dinamo Zagreb 3:0 (Lucho Gonzales 19, Moutinho 67, Varela 85); skupina B: Arsenal - Montpellier 2:0 (Wilshere 49, Podolski 63); skupina C: Zenit - Malaga 2:2 (Danny 49, Viktor Fajzulin 86/Diego Buonanotte 8, Seba 9).Anderlecht - Milan 1:3 (De Sutter 78/El Shaarawy 46, Mexes 71, Pato 90); skupina D: Ajax - Borussia Dortmund 1:4 (Hoesen 86/Reus 8, Goetze 36, Lewandowski 41, 67) Manchester City - Real Madrid 1:1 (Aguerro 73/Benzema 10). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter