LP: Porto i Malaga idu dalje, Modriću poluvrijeme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Porta i Malage su prvi klubovi koji su osigurali prolazak u osminu finala Lige prvaka, dok su u velikim derbijima Real i Borussia Dortmund u Madridu odigrali 2:2, a istim rezultatom završili su i dvoboji Manchester Citya i Ajaxa, te Schalkea i Arsenala.

Porto je remijem 0:0 kod Dinama u Kijevu stigao do 10 bodova koji mu garantiraju jedno od prva dva mjesta u skupini A.

U spektakularnoj utakmici na Bernabeu Mesut Oezil je pogotkom u 89. minuti iz slobodnog udarca spriječio slavlje Borussie. Nijemci su odigrali odličan meč i dvaput su vodili, no nakraju nisu uspjeli i drugi puta pobijediti "Kraljevski klub". Luka Modrić je odigrao prvo poluvrijeme za Real, a zamijenio ga je Essien, dok je kod gostiju Ivan Perišić ušao u igru u 80. minuti. Manchester City nije uspio pobijediti Ajax, koji je na Ettihad stadionu vodio s 2:0. City je sada u velikim problemima i samo ga još teorija drži u igri za osminu finala.

U skupini B Arsenal je propustio vodstvo od 2:0 u Gelsenkirchenu, dok je Olimpiakos u vrućem Pireju slavio protiv francuskog prvaka Montpelliera s 3:1 i ostao u konkurenciji za prolazak u osminu finala.

Najmanje je pogodaka bilo u skupini C u kojoj su Milan i Malaga odigrali 1:1, što je Španjolcima bilo dovoljno za prolazak dalje. Anderlecht je slavio u Bruxellesu protiv slabog Zenita s 1:0. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter