LP: Napoli srušio Borussiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najzanimljivijem susretu večeri u Ligi prvaka Napoli je pobijedio europskog doprvaka Borussiju Dortmund 2:1, Barcelona je u dvoboju bivših europskih prvaka deklasirala Ajax 4:0, dok je Basel priredio iznenađenje večeri porazivši u Londonu Chelsea 2:1.

Napoli je poveo golom Gonzala Higuaina u 29. minuti. Nakon što su primili gol gosti su ostali bez trenera Jurgena Kloppa koji je isključen zbog prigovora. U samoj završnici prvog dijela isključen je i Borussijin vratar Roman Weidenfeller nakon što je igrao rukom izvan kaznenog prostora.

Kada je Insigne sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 67. minuti povećao prednost Talijana činilo se kako je susret odlučen. No, Borussija je nakon autogola Zunige u 87. minuti smanjila, a potom u samoj završnici opasno pritisnula domaćine. Ipak, nije uspjela izjednačiti. Hrvatski reprezentativac Josip Radošević nije bio u krugu kandidata za momčad Napolija.

U drugom susretu iz skupine F Arsenal je na gostovanju pobijedio Marseille 2:1. Golove za 'Topnike' zabili su Walcott (65) i Ramsey (84), a strijelac za OM bio je Ayew iz jedanaesterca u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U sudaru dvaju bivših europskih prvaka Barcelona je na Camp Nou pobijedila Ajax 4:0. Junak utakmice bio je Lionel Messi koji je zabio tri gola (22, 55, 75), a strijelac je bio i Pique (69). Ajax je mogao ublažiti poraz, no Sightorsson je promašio jedanaesterac u 76. minuti. Premda su Barca i Ajax ukupno osvojili 23 europska trofeja, pri čemu su oba kluba po četiri puta bili prvaci Europe, do sada nikada nisu igrali međusobno u europskim natjecanjima.

U drugom dvoboju iz H skupine Milan je tek u završnici susreta na San Siru srušio Celtic golovima Zapate (82) i Muntarija (85).

U susretu skupine E Basel je na Stamford Bridgeu šokirao Chelsea pobijedivši 2:1. Domaćin je poveo golom Oscara u 45. minuti, no Švicarci su okrenuli rezultat golovima Salaha (71) i Strellera (81).

U drugom susretu iz ove skupine Schalke je kod kuće pobijedio Steauu 3:0, a strijelci su bili Uchida (67), Boateng (78) i Draxler (85).

U susretu skupine G Porto je u Beču pobijedio Austriju 1:0, a pogodak odluke zabio je Lucho u 55. minuti. U redovima austrijskog prvaka kojeg vodi Nenad Bjelica, Kaja Rogulj je odigrao cijeli susret, Marin Leovac je bio na klupi, dok Ivan Kardum nije bio u krugu kandidata za susret.

Atletico Madrid je slavio protiv Zenita 3:1. Strijelci za španjolski sastav bili su Miranda 40), Arda Turan (64) i Baptisao (80), a za goste pogodak je zabio Hulk (58). (Hina)


Rezultati utakmica 1. kola Lige prvaka:
Skupina E
Chelsea - Basel 1:1 (Oscar 45 / Salah 71)
Schalke - Steaua 2:0 (Uchida 68, Boateng 78)

Skupina F
Napoli - Borussia Dortmund 2:0 (Higuain 29, Insigne 67)
Ol. Marseille - Arsenal 0:1 (Walcott 65)

Skupina G
Atletico M. - Zenit 3:1 (Miranda 40, Turan 64, Baptistao 80 / Hulk 58)
Austria - Porto 0:1 (Lucho Gonzalez 55)

Skupina H
Barcelona - Ajax 4:0 (Messi 22, 55, 75 Pique 69)
Milan - Celtic 0:0


Podijeli: Facebook Twiter