LP: Manchester City prvi put u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Manchester Citya prvi put u povijesti izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala odigrali 0-0 protiv kijevskog Dynama i tako obranili pobjedu 3-1 iz prve utakmice.

City i Dynamo su na Etihadu odigrali skromnu utakmicu bez golova, ali i s malo prigoda. Domaćin je najbliže pogotku bio u 61. minuti kada je Jesus Navas uzdrmao vratnicu, dok su gosti najveću priliku imali u sudačkoj nadoknadi, no Joe Hart je obranio Gonzalezov udarac.

Engleski sastav je tijekom susreta više problema imao s ozljedama nego sa suparnikom. City je već u sedmoj minuti ostao bez kapetana Vincenta Kompanyja koji je zbog ozljede morao napustiti teren, a umjestno njega u igru je ušao Eliaquim Mangala. U 24. minuti stradao je i Nicolas Otamendi kojeg je zamjenio Martin Demichelis.

City je do sada tri puta stigao do faze na ispadanje u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' i sva tri puta je ispao. Posljednje dvije sezone od Barcelone u osmini finala  (2015, 2014), a od Fenerbahčea davne 1969. u 1. kolu tadašnjeg Kupa prvaka. Ovoga puta je napokon uspio. Manuel Pellegrini je tako s trećim klubom stigao do četvrtfinala. Prije Cityja to mu je uspjelo i na klupi Villarreala i Malage.

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida odigrao je cijeli susret za Dynamo.

MANCHESTER CITY - DYNAMO KIJEV 0-0

MANCHESTER. Stadion Etihad - 51,000 gledatelja, Sudac: Ovidiu Hategan (Rum);

Strijelci: -

Žuti kartoni: Otamendi / Antunes, Garmaš

Crveni kartoni: -

MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Toure - Fernandinho, Navas, Silva  (od 79. Sterling) - Aguero

DYNAMO KIJEV: Šovkovski - Antunes, Dragović, Vida, Khacheridi - Miguel Veloso - Garmaš (od 64. Sidorčuk), Gusev (od 62. Jakovenko), Bujalski, Jarmolenko - Teodorczyk (od 46. Gonzalez)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter