LP: Loša partija Dinama i uvjerljiv poraz u Lyonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 1. kola skupine H Lige prvaka nogometaši Dinama su u srijedu u gostima poraženi od Lyona sa 0-3, a pogotke za francusku momčad postigli su Tolisso (13), Ferri (49) i Cornet (57).

Dinamo ima vrlo loša iskustva sa Lyonom, u prosincu 2011., također u Ligi prvaka, u Maksimiru je poražen sa čak 1-7. Večeras je poraz bio blaži, ali dojam jako loš.

U prvom poluvremenu Dinamovi igrači uputili su samo dva udarca prema golu protivnika. Lyon je diktirao ritam i očekivano je poveo u 13. minuti. Rafael je ubacio sa desnog boka, a Tolisso je nadskočio Stojanovića i glavom zabio za 1-0.

Imao je Lyon još nekoliko prilika u prvom dijelu. U 10. minuti Cornet je petom pucao iz blizine, ali 18-godišnji Dinamov vratar Adrian Šemper odlično je reagirao. U 23. minuti nakon kornera Gonalons je glavom poslao loptu preko gola, a u 36. Rybus sa deset metara iskosa puca gola.

Jedina prava prijetnja s Dinamove strane dogodila se u sudačkoj nadoknadi, kada je Jonas dobro pucao sa 25 metara, ali vratar Lopes je bio na mjestu.

Na startu drugog poluvremena, u 49. minuti, Lyon povećava vodstvo. Igrači Dinama izgubili su loptu na centru, uslijedila je polukontra Francuza i Ferri pogađa mrežu.

Ponovno "modri" griješe u svojoj polovici. Stojanović je izgubio loptu i nakon duplog pasa Cornet u 57. minuti zabija za 3-0.

Iako je dojam i rezultat bio loš, imao je Dinamo nekoliko prigoda u drugom poluvremenu. U 56. minuti Fernandes je povukao kontru, uposlio je Soudanija, koji se spetljao. Novu prigodu Soudani je imao u 61. minuti nakon kornera, ali sa dva metra uspio je nemoguće, pogodio je gredu.

U 71. Pivarić je ubacio, a Soudanijev odličan volej završava pored gola. I konačno, u 87. minuti, nakon Pavičićeva proigravanja Šitum pogađa gredu.

U drugoj utakmici skupine H Juventus i Sevilla su u Torinu odigrali bez golova 0-0. U sljedećem kolu, 27. rujna, Dinamo na Maksimiru dočekuje Juventus, a Sevilla je domaćin Lyonu.

LYON: Lopes, Yanga-Mbiwa, Nkoulou, Morel, Gonalons (Tousart, 32), Ferri, Darder, Tolisso (Ghezzal, 77), Rafael, Rybus, Cornet (Kalulu, 72).

DINAMO: Šemper, Pivarić, Benković, Schildenfeld, Stojanović, Jonas (Gojak, 85), Machado (Šitum, 68), Pavičić, Ćorić (Fiolić, 53), Soudani, Fernandes.

STRIJELCI: 1-0 Tolisso (13), 2-0 Ferri (49), 3-0 Cornet (57).

SUDAC: Martin Stroembergsson (Švedska)

STADION: Parc Olympique Lyonnais

GLEDATELJA: 35.000

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter